Рецепт Курабье бакинське фото

Курабье бакинське
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Печиво

Майже в кожному магазині на вагу продається пісочне печиво, у якого в серединці налитий джем. Не завжди воно трапляється смачне, тому я подумала, а чому б мені самій його НЕ спекти?

Тим більше, що воно виявилося просте у виконанні. Тепер я знаю, як приготувати курабье бакинське. Саме так воно називається. Ця азербайджанська солодкість відома нам ще з дитинства за радянських часів. Але і зараз вона не втратила популярність завдяки своїй простоті і доброго смаку.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукрова пудра - 40 грам
  • Борошно - 160 грам
  • Ванілін - 1 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Джем - 2 Ст. Ложки
курабье бакинське - фото крок 1
З самого початку розігрійте духовку до 200 градусів. Масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою.
курабье бакинське - фото крок 2
Далі додайте ванілін з білком, продовжуючи збивати на низькій швидкості міксером.
курабье бакинське - фото крок 3
Просійте в масу борошно і замішати тісто.
курабье бакинське - фото крок 4
Тісто помістіть в кондитерський шприц і видавити його на деко у вигляді зірочок або квіточок.
курабье бакинське - фото крок 5
Покладіть в серединку кожного виробу трохи джему і запікайте печива протягом 10 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти