Курабье бакинське
(покроковий рецепт з фото)
Майже в кожному магазині на вагу продається пісочне печиво, у якого в серединці налитий джем. Не завжди воно трапляється смачне, тому я подумала, а чому б мені самій його НЕ спекти?
Тим більше, що воно виявилося просте у виконанні. Тепер я знаю, як приготувати курабье бакинське. Саме так воно називається. Ця азербайджанська солодкість відома нам ще з дитинства за радянських часів. Але і зараз вона не втратила популярність завдяки своїй простоті і доброго смаку.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Борошно - 160 грам
- Ванілін - 1 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Джем - 2 Ст. Ложки
З самого початку розігрійте духовку до 200 градусів. Масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою.
Далі додайте ванілін з білком, продовжуючи збивати на низькій швидкості міксером.
Просійте в масу борошно і замішати тісто.
Тісто помістіть в кондитерський шприц і видавити його на деко у вигляді зірочок або квіточок.
Покладіть в серединку кожного виробу трохи джему і запікайте печива протягом 10 хвилин. Приємного чаювання!