Кумачеві лікер
(покроковий рецепт з фото)
Щороку, у другій половині літа, коли дозрівають всякі-різні ягоди, я починаю готувати з них різноманітні настоянки, наливочки і лікёрчікі. Рекомендую приготувати кумачеві лікер.
Кумачевими лікер називається так через яскраво-червоного кольору. Як виявилося, такий лікер можна зробити з різних ягід. А колір лікеру з чорної смородини вийде темно-червоним, майже, як вишневе вино. Якщо ж ви зважилися зробити кумачеві лікер з чорної смородини, протягом тижня настойки необхідно зрідка помішувати ягідки. Дуже рекомендую спробувати приготувати такий лікер з різних ягід.
- Вода - 250 грам
- Горілка - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Смородина червона - 500 грам
Товкачем, виделкою або ложкою перемнние ягоди в кашку, залийте горілкою і залиште настоюватися тиждень.
Дотримуйтесь процедури, а ягоди ретельно відіжміть.
В окремій ємності зваріть цукровий сироп. Коли сироп трохи охолоне, влийте його в настоянку і перемішайте.
На виході у вас вийде літр лікеру приблизно з 20 градусами фортецею.