Абрикосовий лікер
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування абрикосового лікеру дуже простий, і я думаю, що результат вам сподобається. Такий лікер - відмінна основа для коктейлів, а ще його можна додавати в випічку або в десерти!
Цей простий рецепт абрикосового лікеру обов'язково вам сподобається! Як мені здається, такий лікер ніби несе в собі частинку літнього сонечка - такий же яскравий і дуже ароматний. Відразу згадується літню спеку - пору дозрівання абрикосів. Спробуйте, вам сподобається!
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 2 склянки
- Горілка - 3/4 склянки
- Віскі - 3/4 склянки (можна замінити коньяком, кавовим лікером або бренді)
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Харчовий барвник жовтий - 1 Ст. Ложка (по бажанню, для більш насиченого кольору напою)
- Абрикоси - 1 кілограм (або 500 грам сухий)
1. Змішаємо спочатку воду з цукром (можна для цього суміш підігріти), щоб цукор розчинився. Потім охолоджуємо і змішуємо з іншими інгредієнтами. Абрикоси подрібнити і заллємо цим сиропом.
2. Закриваємо капроновою кришкою з дірками (або ось таким товстим шаром марлі). Залишимо на місяць в темному місці.
3. Дістаємо напій, за допомогою все тієї ж марлі переливаємо лікер з однієї тари в іншу до тих пір, поки прозорість напою вас не влаштує.
4. От і все! лікер готовий. Розливаємо його по пляшках і зберігаємо в погребі до слушного моменту.