Анісовий лікер
(покроковий рецепт з фото)
Якщо часу зовсім мало, а хочеться чимось здивувати гостей, то озбройтеся цим необтяжливим рецептом анісової лікеру, який стане кращим доповненням до коктейлів на вашому торжестві.
Цей рецепт допоможе вам в приготуванні смачного анісової лікеру. Таким напоєм дуже приємно пригостити друзів, можна додати його в коктейль. Він легко і дуже швидко готується в домашніх умовах. Особливо приємно розповісти про те, що наполягав він в домашньому холодильнику. Адже коли людина знає, що спеціально для того, щоб його пригостити, заздалегідь готувався продукт, то він здається значно приємніше на смак. Не обходить стороною цей рецепт, спробуйте повторити лікер у себе вдома. Є різні варіанти анісової лікеру. Можна додавати деякі спеції і трохи змінювати смак самого напою. Для любителів кориці можна покласти одну паличку. Вона зробить лікер більш ароматним, зі східною ноткою. Але залишається головне - це анісові нотки післясмаку.
1. Перед тим як приготувати анісовий лікер, подрібніть насіння анісу за допомогою кавомолки. Можна скористатися для цього ступкою.
2. Всипте подрібнене насіння анісу в пляшку з горілкою. Поставте настоюватися в темряві на 24 годину.
3. Зваріть цукровий сироп. Додайте його в анісову настойку. Залиште настоюватися на пару годин.
4. Після закінчення цього часу процідіть солодку настоянку. Для цього використовуйте марлю, складену в 4-6 шарів. Наполягайте лікер в холоді від однієї до двох тижнів.
- Аніс - 40 грам
- Koriandr - 5 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Обкладинка - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Спирт - 1 літр
1. Перед тим як приготувати анісовий лікер, подрібніть насіння анісу за допомогою кавомолки. Можна скористатися для цього ступкою.
2. Всипте подрібнене насіння анісу в пляшку з горілкою. Поставте настоюватися в темряві на 24 годину.
3. Зваріть цукровий сироп. Додайте його в анісову настойку. Залиште настоюватися на пару годин.
4. Після закінчення цього часу процідіть солодку настоянку. Для цього використовуйте марлю, складену в 4-6 шарів. Наполягайте лікер в холоді від однієї до двох тижнів.