Куліш
(покроковий рецепт з фото)
Куліш - дуже простий споконвічно слов'янська суп, має чи то білоруське, то українське походження. Готується до божевілля просто, але виходить дуже ситним і смачним.
Достеменно невідомо, чиє блюдо куліш - білоруське або українське. Так само як і оригінальний рецепт цієї страви не зберігся, тому готують його всюди по-різному. Так чи інакше, куліш - це юшка або каша, в якій обов'язково фігурує пшоно. Вже не знаю, наскільки смачний оригінальний куліш, але приготований за цим рецептом - дійсно заслуговує на увагу і компліментів Рекомендую!
- Свинина - 500 грам
- Пшоно - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сало свиняче - 30 грам
- Вода - 1, 5 L
Починаємо з того, що свинину нарізаємо на невеликі кубики, кладемо в 1, 5л води і варимо бульйон близько 20 хвилин, знімаючи пінку.
Тим часом гарненько промиваємо пшоно, щоб суп не був "брудним"
Дрібно нарізаємо цибулю.
Обсмажуємо цибулю на шматочках свинячого сала до золотистого.
Коли м'ясо в бульйоні відварене до напівготовності, засипаємо в каструлю промите пшоно. Варимо ще 20 хвилин, після чого додаємо підсмажену цибулю і сіль. Ще 10 хвилин - і куліш готовий!