Куліш на багатті
(покроковий рецепт з фото)
Хороша погода? Тоді вперед на пікнік з друзями, запасаємося продуктами і рецептом відмінної кулешу. Неймовірно смачний, справжній, з легким запахом димку, куліш на багатті готується дуже просто.
Куліш - дуже просте в приготуванні блюдо. Готувати його можна і в домашніх умовах, але куліш на багатті виходить набагато смачніше і ароматні, з димком. Та й не хочеться відмовляти собі в задоволенні побувати на природі з друзями або родиною. Як приготувати неймовірно смачний, справжній з салом куліш на багатті, я вам зараз розповім.
- Пшоно - 200 грам
- Сало - 250 грам(50 г - для затирки)
- Копчена грудинка - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Кріп - 1/2 пучка
- Петрушка - 1/2 пучка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 2 Ст. Ложки(1, 5 ç.l. - для затирки)
На дно казанка викладаємо нарізане кубиками 200 г. Сала и копченую грудинку. Смажимо до тих пір, поки не витопити жир і шматочки не підрум'яняться.
Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо великими шматочками і відправляємо до сала. Накриваємо кришкою і смажимо до м'якості цибулі.
Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини.
Пшоно необхідно добре промити, додати в казанок і добре перемішати.
Після пшона в казанок додаємо картоплю, очищений і нарізаний невеликими шматочками. Обов'язково перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину.
Тепер додаємо воду і сіль. У мене куліш вийде густоват, якщо хочете, щоб куліш був більше схожий на суп, то додаємо побільше води. Перемішуємо вміст казанка, накриваємо кришкою.
Варимо куліш до готовності картоплі. Це близько 15 хвилин, іноді помішувати. Готуємо затірку: в ступці розтираємо сало, часник і сіль.
Додаємо затірку в куліш. Нарізаємо дрібно частина зелені - і теж в казанок. Добре все перемішуємо і прибираємо з вогню. Накриваємо кришкою і даємо 5-10 хвилин, щоб куліш настоявся.
Подавайте готовий ароматний куліш, посипавши його рубаною зеленню.