Рецепт Куліш на багатті фото

Куліш на багатті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Крупи, Пшоно і пшениця, Сало
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Каші

Хороша погода? Тоді вперед на пікнік з друзями, запасаємося продуктами і рецептом відмінної кулешу. Неймовірно смачний, справжній, з легким запахом димку, куліш на багатті готується дуже просто.

Куліш - дуже просте в приготуванні блюдо. Готувати його можна і в домашніх умовах, але куліш на багатті виходить набагато смачніше і ароматні, з димком. Та й не хочеться відмовляти собі в задоволенні побувати на природі з друзями або родиною. Як приготувати неймовірно смачний, справжній з салом куліш на багатті, я вам зараз розповім.

  • Пшоно - 200 грам
  • Сало - 250 грам(50 г - для затирки)
  • Копчена грудинка - 200 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Вода - 1, 5 L
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 2 Ст. Ложки(1, 5 ç.l. - для затирки)
куліш на багатті - фото крок 1
На дно казанка викладаємо нарізане кубиками 200 г. Сала и копченую грудинку. Смажимо до тих пір, поки не витопити жир і шматочки не підрум'яняться.
куліш на багатті - фото крок 2
Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо великими шматочками і відправляємо до сала. Накриваємо кришкою і смажимо до м'якості цибулі.
куліш на багатті - фото крок 3
Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини.
куліш на багатті - фото крок 4
Пшоно необхідно добре промити, додати в казанок і добре перемішати.
куліш на багатті - фото крок 5
Після пшона в казанок додаємо картоплю, очищений і нарізаний невеликими шматочками. Обов'язково перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину.
куліш на багатті - фото крок 6
Тепер додаємо воду і сіль. У мене куліш вийде густоват, якщо хочете, щоб куліш був більше схожий на суп, то додаємо побільше води. Перемішуємо вміст казанка, накриваємо кришкою.
куліш на багатті - фото крок 7
Варимо куліш до готовності картоплі. Це близько 15 хвилин, іноді помішувати. Готуємо затірку: в ступці розтираємо сало, часник і сіль.
куліш на багатті - фото крок 8
Додаємо затірку в куліш. Нарізаємо дрібно частина зелені - і теж в казанок. Добре все перемішуємо і прибираємо з вогню. Накриваємо кришкою і даємо 5-10 хвилин, щоб куліш настоявся.
куліш на багатті - фото крок 9
Подавайте готовий ароматний куліш, посипавши його рубаною зеленню.

Схожі рецепти