Млинці на куліш
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, повітряні і дуже смачні млинці зі злегка незвичайним смаком. Не пошкодуйте часу і приготуйте ці млинці, ви не розчаруєтеся.
Смачні і пишні млинці пекли в старовину багатьма способами і з багатьох продуктів. Дуже смачні млинці виходять на куліш - пшоняної каші. Часу на випічку таких млинців піде більше, ніж на приготування класичних, але смак вас вразить. Так що не лінуйтеся, і в вихідний день скористайтеся рецептом приготування млинців на куліш і порадуйте себе і своїх рідних смачними млинцями. Отже, розповідаю, як приготувати млинці на куліш.
1. Половину молока злегка підігріваємо, додаємо в нього цукор і розводимо дріжджі.
2. Всипаємо борошно і розмішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
3. На молоці, що варимо пшоняну кашу. Крупу запарюємо окропом на 5 хвилин, потім добре промиваємо. Заливаємо молоком і варимо до готовності.
4. Остужаем кашу, додаємо до неї яйця, сіль і добре перемішуємо. Можна зробити це за допомогою блендера. Крупинки пшона добре розіб'ються і не будуть відчуватися чужорідним тілом в млинці
5. З'єднуємо кашу з тестом, яке вже "підійшло" і додаємо тепле розтоплене вершкове масло. Добре розмішуємо і ставимо знову в тепле місце, нехай підходить.
6. Випікати млинці на розігрітій сковороді з обох сторін.
Смачного!
- Пшоно - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Дріжджі - 10 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Половину молока злегка підігріваємо, додаємо в нього цукор і розводимо дріжджі.
2. Всипаємо борошно і розмішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
3. На молоці, що варимо пшоняну кашу. Крупу запарюємо окропом на 5 хвилин, потім добре промиваємо. Заливаємо молоком і варимо до готовності.
4. Остужаем кашу, додаємо до неї яйця, сіль і добре перемішуємо. Можна зробити це за допомогою блендера. Крупинки пшона добре розіб'ються і не будуть відчуватися чужорідним тілом в млинці
5. З'єднуємо кашу з тестом, яке вже "підійшло" і додаємо тепле розтоплене вершкове масло. Добре розмішуємо і ставимо знову в тепле місце, нехай підходить.
6. Випікати млинці на розігрітій сковороді з обох сторін.
Смачного!