Рецепт Гречаний куліш фото

Гречаний куліш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Гречана каша з картоплею, соковитим цибулею і ніжним вершковим маслом - дуже смачну і поживну страву. При уважному дотриманні всіх нюансів приготування кулешу не викличе ніяких труднощів.

Готувати цю страву дуже зручно в мультиварці, так як після додавання в куліш лука і вершкового масла необхідно, щоб крупа готувалася при дуже низькій температурі під герметичною кришкою. Однак, можна варити гречаний куліш і на плиті в товстостінній посуді. Але слід мати на увазі, що може знадобитися більше води і в кінці приготування краще зняти блюдо з вогню, добре укутати каструлю і залишити на 7-10 хвилин.

  • Крупа гречана - 150 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Вершкове масло - 20-25 грам
  • Олія соняшникова - 20-30 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль кухонна - За смаком
  • Каррі, базилік сушений - За смаком
гречаний куліш - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти, очистіть ріпчасту цибулю і картоплю. Спеції для гречаного кулешу можна вибирати будь-які, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
гречаний куліш - фото крок 2
У чашу мультиварки влийте олію і всипте добре промиту крупу. Встановивши режим "жарка", обсмажуйте гречку протягом 2-3 хвилин.
гречаний куліш - фото крок 3
Влийте воду в обсмажену крупу, додайте сіль і спеції, доведіть воду до кипіння (можна продовжувати готувати в режимі "жарка" ).
гречаний куліш - фото крок 4
Картопля натріть на крупній тертці і додайте до крупі, перемішайте і готуйте кашу протягом 8-10 хвилин, встановивши режим "крупи" або "варка" .
гречаний куліш - фото крок 5
Дрібно наріжте цибулю і додайте його в кашу разом з вершковим маслом, перемішайте.
гречаний куліш - фото крок 6
Змініть режим приготування на "томление" (або встановіть режим "підігрів" ) і залиште гречаний куліш ще на 10-15 хвилин.
гречаний куліш - фото крок 7
Подавайте гречаний куліш порційно в гарячому вигляді, за бажанням посипавши його свіжою зеленню.

Схожі рецепти