Гречаний куліш
(покроковий рецепт з фото)
Гречана каша з картоплею, соковитим цибулею і ніжним вершковим маслом - дуже смачну і поживну страву. При уважному дотриманні всіх нюансів приготування кулешу не викличе ніяких труднощів.
Готувати цю страву дуже зручно в мультиварці, так як після додавання в куліш лука і вершкового масла необхідно, щоб крупа готувалася при дуже низькій температурі під герметичною кришкою. Однак, можна варити гречаний куліш і на плиті в товстостінній посуді. Але слід мати на увазі, що може знадобитися більше води і в кінці приготування краще зняти блюдо з вогню, добре укутати каструлю і залишити на 7-10 хвилин.
- Крупа гречана - 150 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Вершкове масло - 20-25 грам
- Олія соняшникова - 20-30 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль кухонна - За смаком
- Каррі, базилік сушений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти, очистіть ріпчасту цибулю і картоплю. Спеції для гречаного кулешу можна вибирати будь-які, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
У чашу мультиварки влийте олію і всипте добре промиту крупу. Встановивши режим "жарка", обсмажуйте гречку протягом 2-3 хвилин.
Влийте воду в обсмажену крупу, додайте сіль і спеції, доведіть воду до кипіння (можна продовжувати готувати в режимі "жарка" ).
Картопля натріть на крупній тертці і додайте до крупі, перемішайте і готуйте кашу протягом 8-10 хвилин, встановивши режим "крупи" або "варка" .
Дрібно наріжте цибулю і додайте його в кашу разом з вершковим маслом, перемішайте.
Змініть режим приготування на "томление" (або встановіть режим "підігрів" ) і залиште гречаний куліш ще на 10-15 хвилин.
Подавайте гречаний куліш порційно в гарячому вигляді, за бажанням посипавши його свіжою зеленню.