Рецепт Куліш козацький фото

Куліш козацький
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Пшоно і пшениця , Сало
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Звичайно ж, класичний рецепт кулешу козацького передбачає підготовку на багатті, але і у себе вдома його можна приготувати не менш смачним, ситним і ароматним. Спробуйте, це економний і простий рецепт

Опис приготування:

Без сумнівів, Якщо ви - любитель народної кухні, або ж просто хочете побалувати і себе, і своїх домочадців новим блюдом на обід, здивувати їх кулішем козацьким в домашніх умовах буде дуже просто, і не зажадає від вас зайвих зусиль!

Як зробити куліш козацький:

1. Пшоно перебираємо і промиваємо в гарячій воді кілька разів. Ставимо грітися підсолену воду, і, як тільки вона закипить - відправляємо варитися кашу.

2. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і подрібнюємо. Цибуля можна просто дрібно пошінковать, а картопля нарізайте невеликими шматочками.

3. Коли каша вже почне подавати ознаки готовності, - додаємо до неї картопля, і Томім їх на маленькому вогні, поки картопля не зваритися.

4. Поки куліш готується, зробимо зажарку. Для цього сало нарізаємо кубиками, і на маленькому вогні Томім, щоб виділився жир. Цибуля харчування, і обсмажити все разом.

5. Коли картопля вже стане м'якою, - додаємо в каструлю зажарку, сіль і приправи за смаком.

Готово! Варити такий куліш козацький в домашніх умовах можна до тих пір, поки густота і насиченість смаку вас повністю не задовольнять. Приємною готування!


  • Сало - 150 грам
  • Пшоно - 100 грам
  • Вода - 2 L
  • Картопля - 6 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
Без сумнівів, Якщо ви - любитель народної кухні, або ж просто хочете побалувати і себе, і своїх домочадців новим блюдом на обід, здивувати їх кулішем козацьким в домашніх умовах буде дуже просто, і не зажадає від вас зайвих зусиль!

Як зробити куліш козацький:

1. Пшоно перебираємо і промиваємо в гарячій воді кілька разів. Ставимо грітися підсолену воду, і, як тільки вона закипить - відправляємо варитися кашу.

2. Картоплю і цибулю моєму, чистимо і подрібнюємо. Цибуля можна просто дрібно пошінковать, а картопля нарізайте невеликими шматочками.

3. Коли каша вже почне подавати ознаки готовності, - додаємо до неї картопля, і Томім їх на маленькому вогні, поки картопля не зваритися.

4. Поки куліш готується, зробимо зажарку. Для цього сало нарізаємо кубиками, і на маленькому вогні Томім, щоб виділився жир. Цибуля харчування, і обсмажити все разом.

5. Коли картопля вже стане м'якою, - додаємо в каструлю зажарку, сіль і приправи за смаком.

Готово! Варити такий куліш козацький в домашніх умовах можна до тих пір, поки густота і насиченість смаку вас повністю не задовольнять. Приємною готування!

Схожі рецепти