Кукурудза по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
І знову всіма улюблена цариця полів - кукурудза. Тільки на цей раз ми надамо їй яскравий гострий смак мексиканської кухні в домашніх умовах. Готуємо кукурудзу по-мексиканськи!
Нарешті настав довгоочікуваний сезон дозрівання кукурудзи. І зараз я розповім вам, як приготувати ароматну і гостру кукурудзу по-мексиканськи. Звичайно ж, це блюдо припаде до душі тільки істинним любителям гострої їжі. Але, якщо ви просто хочете спробувати щось нове, то я пропоную почати вам саме з цього рецепта. Отже, я представляю на ваш розгляд простий рецепт кукурудзи по-мексиканськи.
- Кукуруза в початках - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Червоний перець чилі - 1-2 штук
- Сир пекоріно або інший гострий сир - 50 грам
- Вапно - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
Чистимо качани кукурудзи від листя і волосків і кладемо в глибоку каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і таким чином варимо її протягом 20 хвилин.
Перець чилі добре промиваємо і дрібно нарізаємо.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Лайм миємо й нарізаємо кільцями.
Відварену кукурудзу нам необхідно дістати з каструлі і дочекатися поки вона обсохнет. Потім ми запікаємо її на мангалі або грилі, якщо нам дозволяють можливості. Можна так само зробити те ж саме в домашніх умовах в духовці під добре розігрітим грилем. Це займе не більше 10 хвилин, поки кукурудза не почне темніти.
Ще гарячий початок натираємо вершковим маслом і обсипаємо перцем чилі і тертим сиром. Кукурудзу подаємо з часточками лайма і крупною сіллю. На мій погляд, це відмінний рецепт для пікніка з друзями на природі