Баклажани по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Яких тільки рецептів приготування баклажанів не існує… Я вирішила поділитися з вами чудовим рецептиком, який мені відкрили в одному мексиканському ресторані. Отже, рецепт простий. Поїхали!
Гостре, пікантне блюдо в поєднанні з солодкуватим присмаком володіє приголомшливим ароматом. Любителі гостроти особливо оцінять баклажани по-мексиканськи в домашніх умовах саме за цим рецептом.
- Баклажан - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Консервована кукурудза - 100 грам
1. Нам потрібно нарізати баклажани "книжкою" . Можна готувати і всі овочі окремо, нарізаючи кубиками, але мені так подобається більше.
2. Ми залишаємо на 15 хвилин в підсоленій воді, після чого натираємо часником і обсмажити на олії. Часник краще натерти на дрібній тертці.
3. Відварюємо куряче філе і нарізаємо його тонкими скибочками. Також філе можна обсмажити - за вашим бажанням і смаковим уподобанням.
4. Нарізаємо болгарський перець і також відправляємо смажитися. Зменшуємо вогонь і в кінці смаження подсаливаем за смаком.
5. Ось тепер можна начинити наш баклажан пересмаженим овощаім і курячим філе. Якщо ви готуєте все окремо, то робимо це так: обсмажуємо баклажани кубиками, потім подідори, болгарський перець, часник і в кінці кидаємо куряче філе. Потім доводимо до готовності, солимо, перчимо і пріпраляем за смаком і подаємо.
6. При подачі присипаємо все твердим сиром. Також можна присипати зеленню петрушки.
7. Ну, і безумовно, родзинкою служить гіркий гострий перець, за яким можна сказати, що це блюдо мексиканської кухні. Ще непогано подавати баклажани по-мексиканськи в домашніх умовах разом кукурудзою.