Кугеліс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Вашій увазі литовський кугеліс - дуже просте і смачне блюдо литовської національної кухні, яке робиться з картоплі. Щось на зразок нашої запіканки. Ситно і просто.
Опис приготування:
Традиційно кугеліс є єврейським видом запіканки, буква "Кугель" перекладається як"круглий" з ідиш. У Литві євреїв завжди було багато, і тому деякі єврейські страви там стали популярними, зокрема - кугель, якому литовці дали власну назву - кугеліс. Ця страва донині щодня готують тисячі литовських родин. Просте в приготуванні, бюджетне і дуже ситне блюдо здатне нагодувати всю сім'ю. Ділюся його рецептом!
- Картопля - 2 кілограма
- Сало - 500 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цибуля - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Картоплю очистити і натерти на середній терці (можна подрібнити кухонним комбайном). Сало наріжте на невеликі кубики і обсмажте в олії, щоб воно підрум'янилося (але не потрібно сушити сало до шкварок, воно повинно залишитися жирним).
Змішайте терту картоплю і смажене сало. Додайте тепле молоко.
Додайте яйця, дрібно нарізану цибулю і спеції. Перемішайте.
Отриману суміш вилийте в форму для запікання глибиною приблизно 5-6 см. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікайте 1 час. Кугеліс готовий!