Кролик, тушкований з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Кротльчатіна - це дієтичне та дуже корисне м'ясо. Щоб кролик вийшов м'яким і просто танув у роті, слід просто протушкувати його в вершках, ось і весь секрет приготування страви. Готуємо!
Якщо ви хочете знати, як приготувати кролика тушкованого з вершками, то прочитайте цей рецепт. У ньому докладно описано, як зробити м'ясо незабутньо смачним і ароматним. Використовуйте для приготування тільки свіжі інгредієнти, адже це і є запорука найсмачніших страв.
- Кролик - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква свіжа - 3 штуки
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вершки 10% - 150 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
Для початку підготуйте всі інгредієнти. Кроля обробити сокиркою на невеликі шматочки, помийте і обсушіть. Зелень вимийте, цибулю з морквою очистіть. Замість вершків можна взяти жирну сметану, а молоко ви можете замінити звичайною кип'яченою водою.
Шматочки кроля обсмажте на сковороді в рослинному або вершковому маслі до рум'яної скоринки. Викладіть їх в каструлю з товстим дном. В посуду, де присмажувалося м'ясо, наріжте цибулю і моркву, пассеруйте їх до м'якості. Надішліть в каструльку з кролятиною. Додайте дрібно посічену петрушку. Залийте сковорідку гарячою водою і вилийте весь її вміст до інгредієнтів в каструлі.
Тепер прийшла черга соусу, в якому буде гаситися м'ясо. У глибокій мисці або піалках змішайте вершки і молоко, додавши до них томатну пасту. Гарненько все розмішайте, приправити сіллю, поперчіть. Вилийте соус в каструлю з кроликом.
Дочекайтеся, поки соус закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте кролика на слабкому вогні близько години. М'ясо подавайте з гарніром, прикрасивши свіжою зеленню.