Рецепт Кролик тушкований в горщику фото

Кролик тушкований в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мої родичі вже 10 років розводять кроликів, тому я прекрасно знаю, що ці симпатичні тваринки диво, як смачні. Думаю, рецепт приготування кролика, тушкованого в горщику, переконає в цьому і вас.

Опис приготування:

Мені не раз доводилося чути, що м'ясо кролика, мовляв, занадто сухе і жорстке. На це я можу відповісти тільки одне - все залежить від того, як його готувати.

Дійсно, жиру в кролика практично немає, тому якщо ви просто обсмажити шматочки кролячого м'яса на сковороді, то, швидше за все, воно вийде дуже сухим. Але для гасіння кольчатіна підходить ідеально - головне, вибрати для неї правильне супровід.

Недарма наші предки так поважали кролика в сметані - кисле середовище розм'якшує щільні м'ясні волокна, роблячи кролятину соковитою і ніжною. Даний рецепт приготування кролика, тушкованого в горщику, має на увазі гасіння в білому вині - виходить нітрохи не гірше, ніж зі сметаною. Бекон додається для того, щоб соус, в якому буде готуватися пісне кроляче м'ясо, став більш жирним - кролик просочиться їм і стане м'яким.

З грибами і картоплею - це не просто смачно, а зовсім дивно!

  • Кролик - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гриби свіжі - 0, 5 кілограма
  • Часник - 2 зубчики
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Картопля - 600 грам
  • Бекон - 100 грам
кролик тушкований в горщику - фото крок 1
Кролика обробити на невеликі шматочки. Для цієї страви краще використовувати м'ясисті частини тушки - задні лапи і грудку - а з більш костистих доцільніше зварити бульйон.
кролик тушкований в горщику - фото крок 2
Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити на добре розігрітій сковороді.
кролик тушкований в горщику - фото крок 3
Вийняти бекон шумівкою і перекласти в глибоку миску. У жирі, що залишився швидко обсмажити шматочки кролика до рум'яної.
кролик тушкований в горщику - фото крок 4
В іншій сковороді розігріти масло і обсмажити гриби.
кролик тушкований в горщику - фото крок 5
Коли рідина з них повністю википить гриби почнуть рум'янитися, додати нарізану цибулю. Обсмажувати до золотистого кольору.
кролик тушкований в горщику - фото крок 6
Викласти гриби з цибулею в миску з беконом і перемішати. Картоплю почистити і нарізати.
кролик тушкований в горщику - фото крок 7
У кожен горщик покласти шар картоплі, йому - кілька шматочків кролика і гриби з беконом і цибулею. Кожен шар посолити і поперчити. Додати по парі пучок чебрецю, розчавлену часточку часнику, влити біле вино. Накрити горщики кришками і готувати в духовці при температурі 180С протягом години. Подавати гарячим зі сметанним соусом. Смачного!

Схожі рецепти