Кролик тушкований в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Мої родичі вже 10 років розводять кроликів, тому я прекрасно знаю, що ці симпатичні тваринки диво, як смачні. Думаю, рецепт приготування кролика, тушкованого в горщику, переконає в цьому і вас.
Мені не раз доводилося чути, що м'ясо кролика, мовляв, занадто сухе і жорстке. На це я можу відповісти тільки одне - все залежить від того, як його готувати.
Дійсно, жиру в кролика практично немає, тому якщо ви просто обсмажити шматочки кролячого м'яса на сковороді, то, швидше за все, воно вийде дуже сухим. Але для гасіння кольчатіна підходить ідеально - головне, вибрати для неї правильне супровід.
Недарма наші предки так поважали кролика в сметані - кисле середовище розм'якшує щільні м'ясні волокна, роблячи кролятину соковитою і ніжною. Даний рецепт приготування кролика, тушкованого в горщику, має на увазі гасіння в білому вині - виходить нітрохи не гірше, ніж зі сметаною. Бекон додається для того, щоб соус, в якому буде готуватися пісне кроляче м'ясо, став більш жирним - кролик просочиться їм і стане м'яким.
З грибами і картоплею - це не просто смачно, а зовсім дивно!
- Кролик - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гриби свіжі - 0, 5 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Картопля - 600 грам
- Бекон - 100 грам