Креветки в кокосовому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Креветки в кокосовому молоці для нас повна екзотика. Але зараз при бажанні можна знайти будь-які продукти, навіть кокосове молоко. Але я особисто частенько заміняю його вершками або просто молоком. Спробуйте!
Щоб правильно приготувати креветки в кокосовому молоці, потрібно дотримуватися нескладних правил. По перше, заздалегідь приготуйте всі продукти, що треба помити - помийте, що треба нарізати - наріжте! Відкрийте пляшечки і приправи насипте в тарілочки. Креветки в кокосовому молоці готуються дуже швидко на великому вогні в глибокій сковороді. Інгредієнти додаються один за іншим і все це постійно перемішується! Особливо уважно готуйте креветки, щоб вони не стали гуязиками. Успіхів і приємного апетиту!
- Креветки - 450 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Каррі порошок - 1 Ст. Ложка
- Кокосове молоко - 300 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вапно - 1 штука
- Лист базиліка - 12 штук
- Рис басматі - 2 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Гострий соус - За смаком
Приготуйте рис за інструкцією на упаковці.
На сковороді розтопіть масло.
Креветки покласти на сковороду.
Готувати креветки по кілька хвилин з кожного боку.
Готові креветки зніміть на тарілку, а в тій же сковороді обсмажити цибулю і часник.
Додайте каррі.
Влийте кокосове молоко.
Додайте лайм.
Злиття міді, все добре розмішуйте.
Додайте соус гострий, сіль.
Дайте соусу покипеть одну минуту.
Поверніть креветки, прокип'ятіть на повільному вогні одну хвилину.
Додайте зелень.
Подайте з рисом. Смачного!