Крем заварной для медовика
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам домашньої солодкої випічки хочу розповісти дуже класний, хоч і не зовсім класичний, спосіб, як приготувати крем заварний для Медовик. Рекомендую придивитися до рецептом!
Навіть традиційні рецепти іноді хочеться злегка змінити, щоб вдихнути нові нотки смаку в добре знайомі десерти. Хочу запропонувати вам цікавий варіант крему, який чудово поєднується з медовими коржами. Насичений смак і ванільний аромат, ніжна і повітряна текстура - все це точно гідно вашої уваги.
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1.5 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 50 грам
- Жовток - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
1. У невеликій мисці з'єднайте жовтки і цукор. Збийте вінчиком і додайте просіяне борошно і крохмаль. Ретельно перемішайте так, щоб не утворилися грудочки.
2. Прогрійте трохи молоко, влийте його в мисочку. Додайте щіпку солі і ванільний екстракт. Надішліть на вогонь.
3. На повільному вогні уварити крем до загустіння, постійно помішуючи.
4. З'єднайте заварний крем з розм'якшеним вершковим маслом і збийте. Накрийте харчової плівкою (щоб не утворилася скоринка) і приберіть в холодильник до повного охолодження.
5. Родзинка цього крему - збиті вершки. Вони надають крему приголомшливу текстуру.
6. Викладіть вершки в крем і акуратно перемішайте. Усе, крем готовий, можна змащувати коржі і збирати "медовик" .
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!