Рецепт Заварной бездрожжевой хлеб фото

Заварной бездрожжевой хлеб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Житнє борошно, Мед
Пісні страви
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Якщо ви на дієті або піклуєтеся про своє здоров'я, дивіться, як приготувати заварний бездріжджовий хліб. Незважаючи на копіткість і клопітка цього заняття, такий хліб виходить смачним і корисним.

На приготування такого хліба йде один-два дня. Якщо ви залишите закваски, то наступне приготування істотно скоротиться. Такий хліб неймовірно смачний (ще й тому, що приготований своїми руками). Не лякайтеся складності приготування, вже вдруге ви зможете приготувати його навіть без рецепта.

  • Дріжджі - 280 мілілітрів(180 для опари)
  • Вода - 850 мілілітрів (для опари - 100 мл, для тіста - 500 гарячої)
  • Борошно житнє - 380 грам(100 г для опари, 200 - в тісто)
  • Мед - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам(200 г в тісто)
  • Сіль - 1 Ст. Ложок
  • Висівки - 2 Ст. Ложки
  • Насіння лляні - 1 Ст. Ложок
  • Насіння соняшнику - 1 Ст. Ложок
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 1
1. Закваску беру готову. Заздалегідь я завжди залишаю стартер (частина закваски). Для його підгодовування потрібно додати 100 мл води і 80 г житнього борошна. Ми залишаємо закваску на 12 годин в теплому місці (виключіть протяги! ). Поведінка закваски завжди різний, тому стежте за нею. Якщо бродіння відбувається нормально (в заквасці є бульбашки, вона збільшується в об'ємі), можна відокремити частину стартера і прибрати в холодильник. Якщо у вас закваска свежеприготовленная, то її підгодовувати не потрібно. Ми залишаємо в теплому місці наші 180 г, а решта відправляємо в холодильник до наступного разу.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 2
2. Тепер готуємо опару: беремо 180 г закваски, додаємо воду, мідь, по 100 г пшеничного і житнього борошна. Все замішуємо і чекаємо. Наша заквасочка вже "прокинулася" і опара активно пузириться.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 3
3. Ми залишаємо опару на 10-12 годин, а якщо за цей час піч не будете, приберіть її потім в холодильник.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 4
4. Тепер додаємо інші інгредієнти для тіста, накриваємо плівкою і залишаємо на 2-3 годину. Зверніть увагу, що після накриття плівкою має залишатися місце, щоб було, куди тесту рости.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 5
5. Посипаємо стіл борошном і починаємо вимішувати тісто.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 6
6. Викладаємо його в ємність і залишаємо ще на 2 години в теплому місці.
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 7
7. Потім дістаємо з форми, посипаємо борошном і робимо надрізи. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до темної кірочки (при температурі 220 градусів хліб випікається близько 35 хвилин).
заварной бездрожжевой хлеб - фото крок 8
8. Потім дайте йому відпочити на решітці і вже після нарізайте і їжте. От і все, наш заварний бездріжджовий хліб готовий!

Схожі рецепти