Бездрожжевой хліб
(покроковий рецепт з фото)
Хліб, приготований своїми руками, завжди смачніше. Сьогодні я детально розповім, як зробити бездріжджовий хліб удома, власноруч, в звичайних домашніх умовах. Не бійтеся і спробуйте!
В цілому, це досить простий рецепт бездріжджового хліба, який я використовую під час посту. Звичайно ж, основний його плюс в тому, що тут ми не будемо використовувати дріжджі, і замінимо їх закваскою. Справа в тому, що зараз ведуться суперечки про користь і шкоду покупних дріжджів, але я не особливо вникаю в них. А хліб роблю на заквасці, тому що мені його консистенція і смак більше подобається, ніж у хліба з використанням дріжджів. Спробуйте і вирішите самі, що більше подобається вам, а я просто розповім вам, як зробити бездріжджовий хліб за моїм рецептом. І, повірте мені, він виходить надзвичайно смачний, легкий і повітряний всередині, з неповторним ароматом домашньої випічки.
- Борошно - 600 грам
- Вода - 250 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - обмазати зверху)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 6-7 Ст. Ложок