Рецепт Бездрожжевой хліб фото

Бездрожжевой хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Корисний обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 15-20

Хліб, приготований своїми руками, завжди смачніше. Сьогодні я детально розповім, як зробити бездріжджовий хліб удома, власноруч, в звичайних домашніх умовах. Не бійтеся і спробуйте!

Опис приготування:

В цілому, це досить простий рецепт бездріжджового хліба, який я використовую під час посту. Звичайно ж, основний його плюс в тому, що тут ми не будемо використовувати дріжджі, і замінимо їх закваскою. Справа в тому, що зараз ведуться суперечки про користь і шкоду покупних дріжджів, але я не особливо вникаю в них. А хліб роблю на заквасці, тому що мені його консистенція і смак більше подобається, ніж у хліба з використанням дріжджів. Спробуйте і вирішите самі, що більше подобається вам, а я просто розповім вам, як зробити бездріжджовий хліб за моїм рецептом. І, повірте мені, він виходить надзвичайно смачний, легкий і повітряний всередині, з неповторним ароматом домашньої випічки.

  • Борошно - 600 грам
  • Вода - 250 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - обмазати зверху)
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 6-7 Ст. Ложок
бездрожжевой хлеб - фото крок 1
Для початку просіваємо борошно в глибоку миску (краще зробити це 2-3 рази). Потім додаємо цукор, сіль і рослинне масло, гарненько перемішуємо руками.
бездрожжевой хлеб - фото крок 2
Тепер необхідно додати заздалегідь приготовлену закваску. У кожного є свої рецепти її приготування, я роблю її з борошна і води. Якщо коротко, то рецепт такий: в перший день змішуємо 100 грам борошна і 100 грам води, накриваємо тканиною і ставимо в тепле місце (важливо, щоб там не гуляв вітер). Протягом дня закваску необхідно 3-4 рази перешкодити.
бездрожжевой хлеб - фото крок 3
На другий день ми додаємо в закваску ще 100 грам борошна і доливаємо воду так, щоб по консистенції вона стала така ж, як була в перший день. Знову ставимо в тепле місце, накривши тканиною, помішувати 3-4 рази за добу.
бездрожжевой хлеб - фото крок 4
Під кінець другого дня ми побачимо на поверхні закваски маленькі бульбашки - це дуже добра ознака. У третій день знову всипаємо 100 грам борошна і знову воду, повертаємо консистенцію першого дня. Ретельно перемішуємо і ставимо в тепло. Протягом третьої доби, закваска збільшиться в розмірах і густо покриється пухирцями - тепер вона готова.
бездрожжевой хлеб - фото крок 5
Отже, повертаємося до нашого рецепту хліба. Ми додали до суміші борошна, солі, цукру і масла закваску. Починаємо потихеньку замішувати тісто, поступово вливаючи воду. Коли воно стане еластичним і пружним і не буде прилипати до рук, ми прямо в мисці накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце. Тісто має збільшитися вдвічі, тоді ми зможемо продовжити роботу.
бездрожжевой хлеб - фото крок 6
Потім ми обминали наше тісто і викладаємо його у форму, не забуваємо при цьому, що тісто буде підніматися і йому знадобитися для цього місце. Ставимо тісто ще на пару годин в тепле місце, а потім відправляємо в духовку. Встановлюємо температуру 160-180 градусів і випікаємо близько години.
бездрожжевой хлеб - фото крок 7
А ось такий чудовий хлібець виходить у нас в підсумку. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти