Заварной крем для медовика
(покроковий рецепт з фото)
Це найсмачніший крем заварний для медовика. Він дуже солодкий, ніжний, в міру густий. Просочується тортик за пару годин до чаювання, але чим довше стоїть медовик з кремом, тим смачніше стає.
Щоб заварний крем не вийшов з грудочками, постійно помішуйте його віночком. Вогонь найменший, або робіть на паровій бані: це трохи довше, зате точно не згорнеться. Навіть якщо вийшло з грудочками, не турбуйтеся, ситуацію можна виправити за допомогою погружного блендера. Пюріруйте крем. На смак це не відіб'ється. Кількості крему вистачає на один невеликий тортик. Хай щастить!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 125 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 4 Ст. Ложки (без гірки)
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
Приготуйте продукти для крему. Кількість цукру можна трохи зменшити, якщо ви не любите солодкі крему. Але я зробила все точно за рецептом, і результат мені припав до смаку.
Візьміть глибоку миску, з'єднайте спочатку борошно з цукром, потім вбийте яйця і змішайте все, якщо здасться густо, влийте пару ложок молока.
Додайте ванільний цукор, порціями невеликими вливайте молоко, віночком перемішуйте, щоб не утворилися грудочки.
Коли все молоко буде влито, перелийте суміш в каструлю з подвійним дном і поставте на повільний вогонь. Якщо каструлі такої немає, готуйте крем на паровій бані. Не перестаючи помішувати, доведіть його до загустіння.
Влийте розтоплене вершкове масло, знову перемішайте віночком крем. Зніміть його з вогню. Ви відчуєте, як він загусне, і чим більше він буде остигати, тим густіше стає. Крем готовий!