Рецепт Заварной крем для медовика фото

Заварной крем для медовика
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
На полуденок, На святковий стіл
Десерти

Це найсмачніший крем заварний для медовика. Він дуже солодкий, ніжний, в міру густий. Просочується тортик за пару годин до чаювання, але чим довше стоїть медовик з кремом, тим смачніше стає.

Щоб заварний крем не вийшов з грудочками, постійно помішуйте його віночком. Вогонь найменший, або робіть на паровій бані: це трохи довше, зате точно не згорнеться. Навіть якщо вийшло з грудочками, не турбуйтеся, ситуацію можна виправити за допомогою погружного блендера. Пюріруйте крем. На смак це не відіб'ється. Кількості крему вистачає на один невеликий тортик. Хай щастить!

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 125 грам
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 4 Ст. Ложки (без гірки)
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
заварной крем для медовика - фото крок 1
Приготуйте продукти для крему. Кількість цукру можна трохи зменшити, якщо ви не любите солодкі крему. Але я зробила все точно за рецептом, і результат мені припав до смаку.
заварной крем для медовика - фото крок 2
Візьміть глибоку миску, з'єднайте спочатку борошно з цукром, потім вбийте яйця і змішайте все, якщо здасться густо, влийте пару ложок молока.
заварной крем для медовика - фото крок 3
Додайте ванільний цукор, порціями невеликими вливайте молоко, віночком перемішуйте, щоб не утворилися грудочки.
заварной крем для медовика - фото крок 4
Коли все молоко буде влито, перелийте суміш в каструлю з подвійним дном і поставте на повільний вогонь. Якщо каструлі такої немає, готуйте крем на паровій бані. Не перестаючи помішувати, доведіть його до загустіння.
заварной крем для медовика - фото крок 5
Влийте розтоплене вершкове масло, знову перемішайте віночком крем. Зніміть його з вогню. Ви відчуєте, як він загусне, і чим більше він буде остигати, тим густіше стає. Крем готовий!

Схожі рецепти