Крем «англійська»
(покроковий рецепт з фото)
Крем "англійська" або англійська крем --классіка кулінарії. Він служить основою для приготування багатьох десертів: морозива, карамельного крему і кондитерського крему.
Такий крем готують на основі молока або вершків, жовтків і цукру. А також додають ваніль, ванільний цукор або цитрусових цедру. За складом "англез" дуже схожий на "патісьер" або заварний крем. Але якщо останній тільки крем, то "англез" це і основа для пудингів, суфле, мусів і соус для десертів і випічки. Якщо його заморозити, то вийде відмінний морозиво, а якщо запекти, вийде крем-брюле.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Ванільний цукор - 5 грам
Відокремте жовтки від білків і викладіть в каструлю. Додайте цукор і ванільний цукор.
Молоко налийте в каструлю і добре підігрійте.
Отримала шоколадний крем.