Крем «англійська»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Крем "Англійська" або англійська крем --классіка кулінарії. Він служить основою для приготування багатьох десертів: морозива, карамельного крему і кондитерського крему.
Опис приготування:
Такий крем готують на основі молока або вершків, жовтків і цукру. А також додають ваніль, ванільний цукор або цитрусових цедру. За складом"Англез" дуже схожий на"Патісьер" або заварний крем. Але якщо останній тільки крем, то"Англез" це і основа для пудингів, суфле, мусів і соус для десертів і випічки. Якщо його заморозити, то вийде відмінний морозиво, а якщо запекти, вийде крем-брюле.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Ванільний цукор - 5 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування крему.
Відокремте жовтки від білків і викладіть в каструлю. Додайте цукор і ванільний цукор.
Збийте жовтки з цукром, щоб маса стала світлою і повітряної.
Молоко налийте в каструлю і добре підігрійте.
Поступово, по 1-2 ложці вливайте гаряче молоко в яєчну суміш. Коли третину молока буде додана, вливайте решту молока.
Коли молоко буде повністю пов'язане з яєчної сумішшю, поставте каструлю на плиту і, постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ.
Готовий крем використовуйте за призначенням. Я приготувала десерт. Половину крему відклала, а в іншу додала шоколад.
Отримала шоколадний крем.
У склянку я по черзі викладала світлий і шоколадний крем з подрібненим печивом. Подача десерту.