Рецепт Krapfen фото

Krapfen
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, День народження
Випічка, Солодке, Пончики

Чи пробували ви або чули про Крапф? ви здивуєтеся, але не знаючи самі, ви їх, скоріше всього, їли. Адже це знайомі нам пончики, тільки з невеликими змінами і доповненнями. Зробимо їх самі будинки!

Для того щоб виконати цю випічку доведеться постаратися і почекати. Але це того варте. Вироби виходять повітряними, а в середині буде абрикосовий джем. Вже слинки потекли? тоді вивчіть, як приготувати Крапф з Австрії. А в Німеччині його називають Берлінер. Начинкою може бути будь-який джем і варення без великих шматочків.

  • Цукор - 60 грам
  • Сухі дріжджі - 5, 25 грами
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно пшеничне - 390 грам
  • Абрикосовий джем - 150 грам
  • Молоко тепле - 180 мілілітрів
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Ром - 2 чайних ложки
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Рослинна олія - 400 мілілітрів
  • Цукрова пудра - За смаком
Krapfen - фото крок 1
Для початку в молоці розчиніть дріжджі. Залиште їх на 10 хвилин. А поки змішайте борошно з цукром. Окремо з'єднайте ром, сіль, жовтки, ваніль і розтоплене масло. Потім поступово з'єднайте всі інгредієнти, і замішати тісто. Воно повинно бути гладким і липким.
Krapfen - фото крок 2
Залиште тісто на 60-90 хвилин в теплому місці. Після цього розкачайте масу в товстий пласт. Виріжте з нього склянкою кола.
Krapfen - фото крок 3
Залиште заготовки ще на 40 хвилин, щоб вони піднялися.
Krapfen - фото крок 4
Потім розігрійте необхідну кількість масла в глибокій каструлі. Обсмажте пончики з кожного боку по 2 хвилини до золотистої скоринки.
Krapfen - фото крок 5
Коли Крапф охолонуть, за допомогою кондитерського мішка додайте в їх центр джем. Прикрасьте випічку цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти