Krapfen
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви або чули про Крапф? ви здивуєтеся, але не знаючи самі, ви їх, скоріше всього, їли. Адже це знайомі нам пончики, тільки з невеликими змінами і доповненнями. Зробимо їх самі будинки!
Для того щоб виконати цю випічку доведеться постаратися і почекати. Але це того варте. Вироби виходять повітряними, а в середині буде абрикосовий джем. Вже слинки потекли? тоді вивчіть, як приготувати Крапф з Австрії. А в Німеччині його називають Берлінер. Начинкою може бути будь-який джем і варення без великих шматочків.
- Цукор - 60 грам
- Сухі дріжджі - 5, 25 грами
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно пшеничне - 390 грам
- Абрикосовий джем - 150 грам
- Молоко тепле - 180 мілілітрів
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Ром - 2 чайних ложки
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Рослинна олія - 400 мілілітрів
- Цукрова пудра - За смаком
Для початку в молоці розчиніть дріжджі. Залиште їх на 10 хвилин. А поки змішайте борошно з цукром. Окремо з'єднайте ром, сіль, жовтки, ваніль і розтоплене масло. Потім поступово з'єднайте всі інгредієнти, і замішати тісто. Воно повинно бути гладким і липким.
Залиште тісто на 60-90 хвилин в теплому місці. Після цього розкачайте масу в товстий пласт. Виріжте з нього склянкою кола.
Залиште заготовки ще на 40 хвилин, щоб вони піднялися.
Потім розігрійте необхідну кількість масла в глибокій каструлі. Обсмажте пончики з кожного боку по 2 хвилини до золотистої скоринки.
Коли Крапф охолонуть, за допомогою кондитерського мішка додайте в їх центр джем. Прикрасьте випічку цукровою пудрою. Приємного чаювання!