Козинаки з арахісу в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Козинаки - східні солодощі, яка робиться з різного виду горіхів і насіння. Солодкі козинаки прекрасно доповнять ваше чаювання. Та й приготувати їх без проблем можна навіть вдома в мікрохвильовці.
Зробити козинаки з арахісу в карамелі можна швидко і просто вдома. Для цього вам потрібно підсмажити арахіс, очистити його від оболонки і трохи змолоти. Перемішати горіхи з цукром і інвертним сиропом. Поставити в мікрохвильову піч і прогріти до отримання золотистої карамелі. Додати масло, ванільний цукор і знову прогріти в мікрохвильовій печі. Вийняти. Додати харчову соду. Перемішати і вилити масу на змащене деко. Дати охолонути. Поламати на сегменти і подаємо з чаєм, кава. А можна їсти і просто так.
- Арахіс - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Інвертний сироп - 1/2 склянки (можна замінити на золотий сироп або мед)
- Вершкове масло - 30 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Горіхи обсмажте.
Очистіть від шкірки і трохи подрібніть.
В чашу, придатну для використання в мікрохвильовій печі, покладіть мелені горіхи, цукор, сироп. Перемішайте.
Включайте мікрохвильову піч при потужності 700 W в 6 хв. Суміш повинна почати пузиритися, цукор - розтанути і придбати темно-золотистий колір. Вийміть, додайте масло і ванільний цукор. Перемішайте.
Готуйте ще 2 хвилини. Вийміть і додайте соду. Перемішайте. Маса почне пінитися, це нормально.
Відразу виливайте в деко, змащений маслом, і розрівняйте.
Як тільки верх трохи схопиться, нанесіть ножем насічки сегментів майбутніх цукерок. Після повного охолодження розламати на сегменти і подавайте.
Смачного! !!