Козинаки
(покроковий рецепт з фото)
Козинаки - десерт родом із сонячної Грузії, який ви з легкістю зможете приготувати і в домашніх умовах з насіння соняшнику і тягучого цукрового сиропу.
Немає абсолютно нічого складного в приготуванні гозінакі! Цю солодкість остуджують і нарізають скибочками, а затем смакуют, закриваючи очі від задоволення. Головне - точно знати співвідношення цукру і води, щоб отримати карамельну масу, яка застигне і вбере в себе все очищені насіння. Не забувайте змащувати папір рослинним маслом!
- Насіння соняшника - 200 грам (очищені)
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 75 мілілітрів
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змазування паперу)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Всипте цукровий пісок в ківш з антипригарним дном, бойлер, сотейник і т.Д. Влийте свіжовичавлений лимонний сік або замініть його концентрованим, дрібкою лимонної кислоти і т.Д. Якщо не додати кислоту, то цукор при нагріванні знову закаменеет.
Влийте теплу воду і помістіть ємність на плиту, включаючи середній нагрів. Ідеальний варіант - поява великих білих бульбашок на поверхні сиропу. Варіть його близько 3-5 хвилин не забуваючи перемішувати силіконової лопаткою або столовою ложкою. В цей час змастіть гладку поверхню пергаментного паперу рослинним маслом і вистелити її на дно прямокутної форми.
Як тільки сироп змінить свій колір на карамельний - вимкніть нагрів. Сироп ще деякий час буде кипіти через високу температуру.
Всипте в нього очищені насіння соняшнику, моментально перемішайте так, щоб вони рівномірно огорнулися сиропом.
Швидко викладіть всю масу на змащену пергаментний папір і розрівняйте. Це робити потрібно дуже швидко, так як сироп застигає, перетворюючись в карамель і починає тягнутися за лопаткою, створюючи карамельні нитки. Потім дайте заготівлі охолонути в холодильнику або при кімнатній температурі приблизно 30-40 хвилин.
Після чого обірвемо зайві частини паперу і змочіть паперовий дно заготовки водою. Залиште на 2 хвилини і зчистити вологий папір. Гострим ножем наріжте пласт на частини.
Подайте смачні і солодкі гозінакі до столу, запрошуючи дітей і дорослих на чаювання.