Котлети з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукайте не тільки смачний, але і корисний рецепт, тоді пропоную вам відмінний варіант - рецепт котлет з овочами в духовці з фото. Їх можна приготувати як з додаванням м'яса, так і без нього.
Простий рецепт котлет з овочами в духовці припаде до смаку тим, хто любить готувати швидко і смачно. Вони хороші тим, що інгредієнти в котлетки легко взаимозаменяются, таким чином можна кожен раз готувати нове і неповторне блюдо.
- Куряче філе - 500 грам
- Кольорова капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Якщо ви ще не знаєте, як зробити котлети з овочами в духовці, тоді ось вам докладні покрокові інструкції. Для початку необхідно вимити і розділити на суцвіття цвітну капусту. Надіслати її в каструлю з киплячою, трохи підсоленою водою, і проварити близько 5-7 хвилин. Потім воду злити, в капусту добре остудити.
2. Тим часом можна зайнятися й іншими інгредієнтами. Цибулину і моркву очистити, нарізати невеликими шматочками.
3. Уже остигнула капусту пропустити через м'ясорубку. Якщо утворюється занадто багато рідини, її краще злити, щоб фарш не був занадто рідким.
4. Також через м'ясорубку пропустити філе, морква і часник. При бажанні можна також додати солодкий перець, наприклад.
5. У вийшов фарш додати 1-2 яйця, посолити і поперчити за смаком. Можна додати також видавлений через прес часник.
6. Залишилося додати тільки жменю панірувальних сухарів і ретельно перемішати. Також в фарш можна подрібнити свіжу зелень.
7. Коли фарш повністю готовий, вологими руками потрібно сформувати котлетки.
8. Щоб котлети з овочами в духовці в домашніх умовах вийшли в рум'яною скоринкою, кожну котлетку потрібно обваляти в панірувальних сухарях.
9. На деко або жароміцних форму налити трохи рослинного масла і викласти котлетки. Надіслати в добре розігріту духовку хвилин на 15-20, а потім перевернути і довести до готовності. Так вони вийдуть рум'яними з двох сторін. Подавати їх можна з гарніром або соусом.