Котлети з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Економний і простий рецепт котлет з оселедця припаде до смаку як всім любителям рибних страв, так і просто всім тим, хто бажає урізноманітнити свій раціон. А так як блюдо недороге, можна і ризикнути!
Опис приготування:
Особисто я не дуже люблю котлети з оселедця в домашніх умовах, зате мої домашні просто обожнюють! Саме тому я знайшла вихід, - такі котлети зазвичай подаю з будь-яким пряним соусом типу песто або сацебелі, щоб перебивав рибний запах. Так що якщо навіть ви не любитель котлет, - це не привід їх не спробувати, тим більше, знаючи, як приготувати котлети з оселедця смачно, швидко і просто!
- Оселедець - 2 штуки
- Білий хліб - 2 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Овочі миємо і чистимо. А оселедець розморозимо, обробимо, видалимо кістки, голову і хвіст, і наріжемо невеликими шматочками.
2. Цибулю нарізаємо дрібно
3. Вимочуємо хліб у воді або молоці.
4. Через м'ясорубку пропускаємо філе, цибуля, хліб і часник. Змішуємо до однорідного стану.
5. Вбиваємо яйце, і ще раз перемішати.
6. Формуємо з фаршу котлети. Можна їх вмочати в борошно або панірувальні сухарі.
7. Обсмажуємо в розігрітій олії з двох боків до рум'яної скоринки. Готово!