Рецепт Котлети з манкою фото

Котлети з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Секрет цих чудових котлет в тому, що замість борошна ми додамо в фарш трохи манки, завдяки чому вони стануть неймовірно м'якими, пишними і невимовно смачними.

Я завжди готувала котлети по стандартному рецептом: фарш, яйце, батончик, трохи цибулі, Ну і, звичайно ж, мука. Мені здавалося, що інших варіантів і бути не може, але моя свекруха поділилася зі мною цим вельми простим рецептом котлет з манкою, я спочатку подумала, що в принципі великої різниці тут немає, ну подумаєш манка, поки не приготувала такі котлети. Вже не знаю, які там чарівні процеси відбуваються, але вони виходять неймовірно смачними, м'якими, ніжними і при цьому соковитими, головне - це дати фаршу з манкою кілька хвилин постояти, щоб крупа розбухла. Загалом, спасибі велике моєї свекрухи, а зараз я і з вами поділюся цим відмінний рецептом приготування котлет з манкою.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крупа манна - 3 Ст. Ложки
  • Зелень свіжа - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
котлети з манкою - фото крок 1
Для початку ми очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його дуже дрібно. Справа в тому, що якщо порізати його крупніше, то при обсмажуванні котлети можуть почати розвалюватися.
котлети з манкою - фото крок 2
Фарш викладаємо в глибоку миску. Потім дрібненько нарізаємо зелень (без неї ніяк) і додаємо її до фаршу.
котлети з манкою - фото крок 3
Тепер розбиваємо в миску одне яйце.
котлети з манкою - фото крок 4
Додаємо пару ложок майонезу - це ще одна хитрість, яка робить котлети соковитими і ніжними.
котлети з манкою - фото крок 5
Ну і, звичайно ж, Манька. Додаємо її до решти інгредієнта, солимо і перчимо.
котлети з манкою - фото крок 6
Тепер все дуже ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Я використовую блендер, але ви можете пропустити все ще раз через м'ясорубку. Готовий фарш залишаємо на кілька хвилин для набухання манки.
котлети з манкою - фото крок 7
Розігріваємо на сковороді рослинне масло і починаємо формувати котлети, попередньо намочивши руки водою. Викладаємо їх на розігріту сковороду і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. Потім накриваємо сковорідку кришкою і готуємо ще кілька хвилин на повільному вогні. Тепер котлетки готові, і нам залишається тільки вибрати такий же смачний гарнір. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти