Котлети з манкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі досить простий, але дуже цікавий рецепт приготування котлет з манкою в духовці. Вони виходять ніжними, практично повітряними, але при цьому залишаються соковитими.
Цей досить зрозумілий рецепт котлет з манкою в духовці з фото під силу повторити вдома навіть початківцю кулінарові. Не варто думати, що крупа тут зайва і буде перебивати смак м'яса. Чи не знають секрету приготування, навряд чи здогадаються про наявність манки в котлетки.
- Фарш - 700-800 грам
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Для початку необхідно з'єднати манну крупу з 120-150 мілілітрах води. Ретельно перемішати і залишити на 20-25 хвилин.
2. Тим часом можна зайнятися м'ясом (якщо не використовується готовий фарш). Його потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Найкраще використовувати два види м'яса - жирну свинину і пісну яловичину, щоб котлети з манкою в духовці в домашніх умовах були соковиті. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками (при бажанні можна також пропустити через м'ясорубку).
3. Коли манка набубнявіє, додати цибулю. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна покласти приправу для м'яса або улюблені спеції.
4. Ретельно все перемішати, щоб не утворилося грудочок, а спеції рівномірно розподілилися.
5. До отриманої суміші відправити фарш і все як слід перемішати.
6. Щоб котлетки вийшли однакового розміру, краще відразу розділити фарш на грудочки.
7. Жароміцних форму змастити трохи олією. Злегка змоченими руками сформувати котлетки і викласти в форму. Надіслати в попередньо розігріту духовку.
8. Зробив, як зробити котлети з манкою в духовці однаково підсмаженими? приблизно через 25-30 хвилин потрібно акуратно перевернути кожну котлетку і відправити знову в духовку.
9. В цілому випікаються вони близько 1 годину, хоча час приготування залежить від розміру котлеток. Подавати їх краще гарячими.