Котлети з капусти білокачанної
(покроковий рецепт з фото)
Ще наші предки в Великий Піст готували такі котлети. Але навіть якщо ви не дотримуєтеся пост - таке блюдо не завадить тим, хто скидає вагу (чи навпаки, не хоче набирати зайві кілограми).
Капустяні котлети готуйте так: проваріть капусту протягом 10 хвилин, потім пропустіть її через м'ясорубку. Відіжміть зайву рідину, додайте цибулю, часник, зелень, борошно, манку, сіль і спеції. Добре перемішайте, сформуйте з фаршу котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з двох сторін на маслі на середньо-високому вогні до золотистої скоринки. Смачного!
- Капуста - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Пучок зелені - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Сіль, спеції - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Капусту поріжте на великі шматки і проваріть в солоній воді протягом 10 хвилин.
Потім пропустіть капусту через м'ясорубку і відіжміть руками зайву рідину.
Додайте в капусту подрібнені цибулю, часник і зелень. Додати сіль, поперчіть.
Додайте борошно, манку і перемішайте.
Сформуйте з фаршу котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з двох сторін.