Котлети з кабачків з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вчора сусідка у мене запитала: у тебе є рецепт, як приготувати котлети з кабачків з грибами? Я відповіла їй - є! А сама подумала: "як же давно я не готувала ці котлетки" . Сьогодні виправляюся!
Рецепт, як приготувати котлети з кабачків з грибами, у мене дуже давно, за цим рецептом ще моя бабуся готувала смачні літні котлетки. При чому такі котлети не завжди були з грибами, іноді вона підмішувала трохи м'ясного фаршу, іноді солодкий перець з цибулею і морквою, а іноді навіть баклажани. Котлети з кабачків - це величезне поле для експериментів, це завжди смачне і ситне блюдо, літнє, соковите і ароматне.
- Кабачок - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Печериці - 1-2 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо кабачок молодий, то просто промийте його гарненько, якщо ж на шинку вже тверда біла шкірка, то її слід зрізати. Крім того, у великих кабачках вже багато насіння, тому такий кабачок слід розрізати на 4 частини вздовж і вирізати м'якоть з насінням.
Кабачок поріжте на довільні шматки невеликого розміру і подрібніть до стану пюре. Мені дуже зручно це робити за допомогою подрібнювача, але можна також натерти кабачок на дрібній тертці, ефект вийде майже той же.
Кабачок перетворився в пюре. Тепер залиште його хвилин на 10-15, він пустить багато соку. Це сік необхідно буде злити, а сам кабачок ще трохи віджати, відкинувши на сито, або за допомогою марлі. Чим менше залишиться соку, тим менше нам буде потрібно борошна і тим більш вираженим вийде смак котлет з кабачків.
До кабачкової маси додайте подрібнені шампіньйони, пропущений через прес часник, яйця і половину борошна. Додайте сіль і спеції за смаком.
Гарненько перемішайте, при необхідності додайте ще трохи борошна, щоб маса вийшла злегка густуватої, інакше з неї не вийдуть котлети.
З отриманої овочевої маси сформуйте невеликі котлетки, викладіть їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Готуйте котлетки на повільному вогні по 3-5 хвилин з кожного боку.
Котлети з кабачків з грибами готові. Подавайте їх гарячими або теплими. Смачного!