Котлети з кабачків і фаршу смажені
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити своє щоденне меню смачним, ситним і по-літньому легким стравою? Тоді обов'язково приготуйте котлети з кабачків і фаршу смажені, і ваша сім'я залишиться задоволеною і ситій!
Котлетки з кабачків я готую регулярно кожним влітку. Всім моїм домочадцям вони дуже подобаються. Блюдо виходить дуже економним, легким, а благодаря фаршу - ще й ситним. Можна не зупинятися на одних тільки кабачках - в овочевий фарш можна додати подрібнений солодкий перець, цибуля, морква, кольорову капусту (з неї теж треба віджати сік). До речі, дуже смачними виходять котлетки, якщо взяти наполовину кабачок і баклажан. Загалом, пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся результатом своїх творінь!
- Кабачок - 1 штука
- Фарш - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок вибирайте невеликого розміру, в довжину не більше 20 см, із зеленою шкіркою.
Кабачок поріжте на довільні шматки і складіть в чашу блендера. Шкірку я не зрізаю, але при бажанні це можна зробити, особливо, якщо вона біла і твердоватим.
Подрібніть кабачок до максимально однорідного стану. Звичайно, можна натерти і на тертці, але там і простіше, і швидше. Подрібнений кабачок перекладіть в дрібне сито і залиште на 30 хвилин, а потім додатково відіжміть руками, щоб прибрати рідина.
Змішайте кабачок з фаршем, яйцями, манкою і половиною панірувальних сухарів, додайте сіль і перець за смаком.
Гарненько перемішайте масу до однорідного стану. Зверніть увагу, Зараз вона буде ще злегка рідкувата, не поспішайте додавати ще борошно або панірувальні сухарі. Залиште масу на 15-20 хвилин, щоб манка набухла, і ще раз перемішайте. Якщо все-таки кабачкова маса для котлет залишиться рідкуватий, тоді сміливо всипте ще трохи панірувальних сухарів або борошна.
Решта панірувальні сухарі пересипте в невелику суху тарілочку. З кабачкової фаршу сформуйте невеликі котлетки і умочіть в панірувальні сухарі по обидва боки. Звичайно, кабачковий фарш кілька рідині, ніж звичайний м'ясний, але після обмакувания в панірувальних сухарях, котлетки добре тримають форму.
Обсмажте котлетки в невеликій кількості рослинного масла з обох боків до золотистого кольору.
Котлети з кабачків і фаршу готові! Подавати можна з будь-яким гарніром - картопляним пюре, кашами або макаронами.