Котлети з гарбуза з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві котлети - це одне з улюблених страв у багатьох сім'ях. Особливо воно актуальне там, де люди не вживають в їжу продукти тваринного походження або просто дотримуються посту.
Чи знаєте ви, що котлети можуть бути не тільки з м'ясного фаршу, але також з овочевого? При цьому блюдо буде смачним, ароматним і соковитим. Такі котлетки нічим не гірше класичних зі свинини або курки. Зробіть таке блюдо, дізнавшись, як приготувати котлети з гарбуза з картоплею, з цього рецепта.
- Окара - 500 грам
- Гарбуз - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Картопля - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Окара є фарш з соєвого м'яса. Це те, що залишається після віджимання соєвого молока. Запаху і смаку вона практично не має, по консистенції нагадує сир. Окара дуже багата білками і є низькокалорійним продуктом. Покладіть півкіло соєвого фаршу в миску.
Вимийте і очистіть від шкірки морква, картопля і гарбуз. Натріть все овочі на дрібній тертці. Перекладіть їх у миску з Окарою.
Часник очистіть і подрібніть, пропустивши через прес. Додайте рубаний лук, соєвий майонез, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте масу до повної однорідності.
Маса повинна вийти не занадто рідкою, але і не надто сухий. Якщо вона буде розсипчастою, то додайте більше майонезу. Руками сформуйте з фаршу котлетки, викладіть їх на робочу поверхню або обробну дошку.
У сковороді розігрійте олію. Кожну котлетку умочуйте з обох сторін в панірувальні сухарі і викладайте в розігріте масло. Обсмажуйте котлетки по п'ять хвилин з обох сторін на середньому вогні.