Котлети з фаршу на пару
(покроковий рецепт з фото)
Продукти, приготовані на пару, виходять не тільки смачними, але і більш корисними, ніж приготовані на маслі. Приготуйте таким способом котлети - точно не пошкодуєте!
Пропоную приготувати котлети з фаршу на пару, слідуючи цьому простому рецептом. До котлет на гарнір можна подати макарони, рис або картопляне пюре. Не забудьте також про овочі та зелень. Звичайно, абсолютно корисним стравою котлети з фаршу на пару не назвеш, але вони виходять всяко менш шкідливими, ніж приготовані традиційним способом. Хай щастить!
- М'ясний фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Яйця - 1-2 штук
- Зелень - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком (чорний перець, зіра)
1. Картопля дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
2. Дрібно нарізаємо цибулю.
3. Часник пропускаємо через «чеснокодавку».
4. Зелень подрібнюємо будь-яким зручним для Вас способом.
5. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибулю, часник, зелень і картопля. Вбиваємо яйце. Солимо і перчимо. Можна також додати інші спеції, наприклад, IRU. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідності маси.
6. З отриманої маси ліпимо котлети.
7. Змащуємо рослинним маслом форму від пароварки або мантишници. Укладаємо туди котлетки і готуємо на пару протягом 45 хвилин.
8. Котлети готові! Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу з овочами і будь-яким гарніром. Смачного!