Котлети з буряка пісні
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з буряка пісні - не тільки досить просте в приготуванні, але і дуже смачне і корисне блюдо слов'янської кухні. Вони можуть бути прекрасною заміною м'ясних котлет під час посту!
Буряк - це чудо-овоч, що містить масу корисних вітамінів і мінералів, до того ж - смачний, солодкий і дієтичний!
Котлети з буряка пісні можуть бути прекрасним самостійним основною стравою. Їх можна готувати як на сковороді, так і в духовці або на пару (що особливо підійде для дітей), в панірувальних сухарях або без них, на ваш смак.
- Буряк - 3 штуки (середні)
- Манька - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1 пучок (маленький)
- Рослинна олія - За смаком
- Морська сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
1. Буряк ретельно вимийте, оберніть кожну у фольгу і запечіть в духовці протягом 1-1, 5 годин 220 градусах. Для перевірки готовності проткніть її виделкою або ножем (буряк повинна бути м'якою, тобто. Протикати легко). Остигнула буряк очистіть від шкірки.
2. Натріть буряк на дрібній тертці і перекладіть в підходящу ємність. Додайте дуже дрібно посічену зелень і часник (можна подрібнити в часниковому пресі). Туди ж всипте манку, чорний мелений перець і сіль додайте за смаком, все ретельно перемішайте.
3. Змоченими у воді руками сформуйте котлетки завтовшки близько 1-2 см., викладіть їх на тарілку або відразу на розігріту сковороду з маслом.
4. Смажте котлети з двох сторін до зарум'янювання на не дуже сильному вогні. Готові котлети з буряка пісні покладіть на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло. Готово!