Котлети з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Бурякові котлети - це дуже здорово, смачно і ситно. Ця страва порадує всіх: від любителів смачно поїсти до людей, бажаючих скинути парочку зайвих кілограмів.
Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування котлет з буряка. Для любителів здорового харчування і тих, хто поститься, бурякові котлети - ідеальний варіант на обід. Також відмінно підійдуть для людей, сидять на дієті, адже буряк покращує травлення і нормалізує обмін речовин. Хоча вміст корисних речовин і вітамінів в сирої буряках набагато вище, ніж у вареній, зате варений буряк краще засвоюється нашим організмом. Котлети з буряка добре поєднуються з відвареною картоплею.
- Буряк - 500 грам
- Манна крупа - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Буряк очищаємо, нарізаємо кубиками або скибочками і відварюємо в невеликій кількості води.
2. Готової буряку даємо трохи охолонути, потім подрібнюємо її в блендері або розминаємо виделкою.
3. Далі додаємо до буряка манну крупу і ретельно перемішуємо.
4. Яйця збиваємо. Вливаємо в буряково-манну масу, будь ласка, перчимо до смаку і знову ретельно перемішуємо.
5. З отриманої маси формуємо котлетки і паніруємо їх в манній крупі.
6. Смажимо бурякові котлети на олії до готовності.
7. Наші котлети з буряка готові! При бажанні можна прикрасити їх зеленню. Смачного!