Кошики зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають з дитинства улюблені ласощі - пісочний кошички з кремом. Я пропоную приготувати десерт з листкового тіста. Це не менш смачно. Спробуйте, вам точно сподобається!
Приготування кошичків з листкового тіста зі збитими вершками не займе багато часу. Тісто можна залишити розморожувати з вечора, а поки випікаються заготовки, зробити крем.
- Листкове тісто - 450-500 грам (дріжджове)
- Цукрова пудра - 40 грам
- Вершки - 250 грам(33%, для збивання)
- Абрикосовий джем - 120-140 грам
- Олія - За смаком (будь-який, для змазування формочок)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Листкове тісто необхідно розморозити, дайте йому підійти. Вершки поставте охолоджуватися.
Підготуйте робочу поверхню. Якщо ваше тісто рулоном, розкачайте рулон і залиште його на слюди. Якщо тісто пластами, злегка зробіть кілька прокатів в одному напрямку, сильно не розгортайте. Візьміть формочку для кошички і злегка притисніть. Тісто розрізати на квадрати.
Форми для кошичків змастіть маслом. Одержаний квадрат розподіліть по формочке, на денці зробіть розріз. Це необхідно для того, щоб тісто не здувалося при випічці.
Таким же чином вступите з іншим тестом.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Поставте випікатися кошики на 25 хвилин до рум'яного кольору.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Поставте випікатися кошики на 25 хвилин до рум'яного кольору.
Готові кошички вийміть з духовки. Прохолодний.
Охолоджені кошички наповніть абрикосовим джемом. Столову ложку джему залиште для оформлення.
Вершки збийте до легкого загустіння, після додайте в два прийоми цукрову пудру і вбийте до густого стану.
Збиті вершки повинні добре тримати форму.
За допомогою кондитерського мішка наповніть кошики збитими вершками.
Столову ложку абрикосового джему помістіть в кондитерський мішок і закінчите оформлення. Поставте кошики на 30 хвилин в холодильник.
Кошики зі збитими вершками готові. Приємного чаювання!