Рецепт Коса з вишнею фото

Коса з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Здобна коса з соковитою сирно-вишневою начинкою. Тісто за рецептом виходить дуже пластичним, тому йому легко надати фігурний вигляд. Спробуємо?

Затишна домашня випічка. Дріжджове тісто вимагає дотримання певних правил, і якщо їх освоїти, то дріжджова випічка буде виходити завжди. З косою звичайно доведеться повозитися, але результат того вартий. Я розповім Вам як приготувати вдале дріжджове тісто з соковитою начинкою.

  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Цукор - 70 грам(20 г в тісто, 50 г в начинку)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вишня без кісточки - 400 грам
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 в начинку, 1 для змазування)
  • Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
коса з вишнею - фото крок 1
Масло розтопіть і остудіть до кімнатної температури. Трохи підігрійте молоко (не гарячкувати 40 °), всипте дріжджі і цукор, залиште на 15-20 хвилин. Маса повинна запузирітся.
коса з вишнею - фото крок 2
У велику миску просійте борошно, додайте дрібку солі.
коса з вишнею - фото крок 3
Зробіть в борошні поглиблення, влийте молоко і вершкове масло, одночасно розмішуючи тісто виделкою. Замісити тісто руками. Воно повинно стати еластичним і не повинно липнути до рук. Перекладіть в чистий посуд, змащену маслом, і кілька разів проверніть тісто, щоб воно вкрилося маслом. Накрийте рушником і залиште підходити на 1-1, 5 годину.
коса з вишнею - фото крок 4
Для начинки в миску складіть: сир, яйце, цукор, крохмаль, цедру і сік. Ретельно перемішайте.
коса з вишнею - фото крок 5
Додайте вишню, ще раз перемішайте.
коса з вишнею - фото крок 6
Тісто розкачати в великий прямокутник, перенесіть на лист пергаменту, покладіть до себе вузькою стороною. Намітьте ножем 3 смужки, щоб розділити тісто на 3 частини. Крайні смужки наріжте під кутом 45 ° і товщиною в 1 см.
коса з вишнею - фото крок 7
На центральну смужку викладіть начинку і заплетене косу. Змастіть верх збитим яйцем і залиште для вистоювання на 20 хвилин.
коса з вишнею - фото крок 8
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте косу 25-30 хвилин. Остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти