Коса з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Здобна коса з соковитою сирно-вишневою начинкою. Тісто за рецептом виходить дуже пластичним, тому йому легко надати фігурний вигляд. Спробуємо?
Затишна домашня випічка. Дріжджове тісто вимагає дотримання певних правил, і якщо їх освоїти, то дріжджова випічка буде виходити завжди. З косою звичайно доведеться повозитися, але результат того вартий. Я розповім Вам як приготувати вдале дріжджове тісто з соковитою начинкою.
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Цукор - 70 грам(20 г в тісто, 50 г в начинку)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вишня без кісточки - 400 грам
- Сир - 200 грам
- Яйце - 2 штуки(1 в начинку, 1 для змазування)
- Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Масло розтопіть і остудіть до кімнатної температури. Трохи підігрійте молоко (не гарячкувати 40 °), всипте дріжджі і цукор, залиште на 15-20 хвилин. Маса повинна запузирітся.
У велику миску просійте борошно, додайте дрібку солі.
Зробіть в борошні поглиблення, влийте молоко і вершкове масло, одночасно розмішуючи тісто виделкою. Замісити тісто руками. Воно повинно стати еластичним і не повинно липнути до рук. Перекладіть в чистий посуд, змащену маслом, і кілька разів проверніть тісто, щоб воно вкрилося маслом. Накрийте рушником і залиште підходити на 1-1, 5 годину.
Для начинки в миску складіть: сир, яйце, цукор, крохмаль, цедру і сік. Ретельно перемішайте.
Додайте вишню, ще раз перемішайте.
Тісто розкачати в великий прямокутник, перенесіть на лист пергаменту, покладіть до себе вузькою стороною. Намітьте ножем 3 смужки, щоб розділити тісто на 3 частини. Крайні смужки наріжте під кутом 45 ° і товщиною в 1 см.
На центральну смужку викладіть начинку і заплетене косу. Змастіть верх збитим яйцем і залиште для вистоювання на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте косу 25-30 хвилин. Остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!