Корюшка солона
(покроковий рецепт з фото)
Корюшку обожнюю! цю рибу, пахне огірками, відмінно пам'ятаю з самого дитинства. І жарили її, і мариновані, і солили. Корюшка солона - бюджетне і просте в приготуванні блюдо. Спробуйте!
Солоної корюшкою ви зможете насолоджуватися вже через кілька днів після її засолювання. Для приготування нам знадобиться тільки сіль. Поїхали!
Отже, як приготувати солону корюшку?
1. Свіжу корюшку промийте, злегка просушіть на паперовому рушнику.
2. Викладіть в миску і пересипте її сіллю. Постарайтеся пересипати так, щоб кожна рибка була покрита сіллю. Залиште на годин 8-10 при кімнатній температурі. На холод (в холодильник) ставити не треба.
3. По закінченню 8-10 годин нанизуємо корюшку через око або зябра на дріт або капронову нитку. Підвішуємо рибу поки купкою, знизу ставимо миску або таз. Треба, щоб стекла вода. Бажано поставити рибу в провітрюваному прохолодному приміщенні. Ми залишаємо на 12 годин.
4. Через 12 годин рибку треба розтягнути по дроті, нитці і залишити сушити на пару днів. Сушитися вона повинна в провітрюваному приміщенні, можна підвісити над плитою.
Солона корюшка готова.
Смачного!
- Корюшка - 500 грам
- Сіль - 50 грам
Отже, як приготувати солону корюшку?
1. Свіжу корюшку промийте, злегка просушіть на паперовому рушнику.
2. Викладіть в миску і пересипте її сіллю. Постарайтеся пересипати так, щоб кожна рибка була покрита сіллю. Залиште на годин 8-10 при кімнатній температурі. На холод (в холодильник) ставити не треба.
3. По закінченню 8-10 годин нанизуємо корюшку через око або зябра на дріт або капронову нитку. Підвішуємо рибу поки купкою, знизу ставимо миску або таз. Треба, щоб стекла вода. Бажано поставити рибу в провітрюваному прохолодному приміщенні. Ми залишаємо на 12 годин.
4. Через 12 годин рибку треба розтягнути по дроті, нитці і залишити сушити на пару днів. Сушитися вона повинна в провітрюваному приміщенні, можна підвісити над плитою.
Солона корюшка готова.
Смачного!