Короп фарширований
(покроковий рецепт з фото)
В ідеалі треба відразу ж готувати свіжоспійману рибу. Це не завжди можливо, тому доводиться заморожувати. Але деякі екземпляри все-таки виявляються на обробній дошці в свіжому вигляді.
Цього разу я підготувала для вас рецепт, в якому описано, як приготувати коропа, фаршированого печерицями в сметані. У підсумку вийде дуже м'яке і вершкове філе. Такі варіанти фарширування мені подобаються найбільше. Чи не занадто складні, але так вдало доповнюють смак і текстуру рибки, що просто пальчики оближеш.
- Короп - 1 кілограм
- Печериці - 6 штук
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Сухарі паніровочні - 0, 3 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 0, 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Вода - 0, 25 склянки
Печериці промийте і наріжте тонкими пластинками.
Перекладіть гриби в каструлю з товстим дном. Додайте до них сіль, воду і перець. Гасіть печериці на повільному вогні протягом 20 хвилин. Потім повністю злийте всю рідину.
Жовтки відокремте від білків. Потім розітріть їх з маслом, сіллю і сухарями.
А білки збийте віночком в піну.
Далі з'єднайте білки з жовтками і печерицями. Зробіть єдину масу.
Промийте і подрібніть зелень.
Carpe чистий і vиpotroshite, видаліть у нього зябра. Промийте і обсушіть тушку, а потім натріть її сіллю і перцем.
На фольгу налийте трохи води, навантаження від вище Карпов. Нафаршіруйте його грибною начинкою. Зашийте черевце ниткою. Посипте петрушкою і трохи змастіть верх маслом.
Приберіть рибу в розігріту до 160-170 градусів в духовку на 35 хвилин. Через цей час, дістаньте коропа. Промажьте його сметаною і полийте соком з фольги. Приберіть блюдо в духовку ще на 10 хвилин.
У готової риби вийміть нитки. Полийте її соком лимона. Додайте зелень. Смачного!