Різдвяний фарширований короп
(покроковий рецепт з фото)
На Різдво одним з основних страв є фарширований короп. Його ставлять в центрі святкового столу. Коли рибу ділять, голова достаeтся господареві будинку, чим підтверджується його верховенство!
Хочу запропонувати вам приготувати запеченого коропа в духовці з грибами та цибулею, лимоном, спеціями. Все виходить не клопітно і смачно! Якщо грибочки у вас свіжі, то їх потрібно помити, очистити від плівок, порізати. Якщо заморожені, то вони вже готові, потрібно просто відправити у сковорідку і обсмажити до випарене вологи. Потім наповніть черевце начинкою, перекладіть рибку на фольгу, зробіть "човник", щоб сік рибний не потік, покладіть лимонні дольки навколо, в надрізи. Запікайте! хай щастить!
- Короп - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці великі - 5-6 штук
- Сир твердий - 50-60 грам
- Майонез - 2-3 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
1. Рибку насамперед потрібно випатрати, збити луску, всередині гарненько вимити і видалити зябра.
2. Карпа полийте соком половинки лимона, натріть сіллю, перцем, спеціями для риби. Через хвилин 10 змастіть майонезом, залиште маринуватися на 40 хвилин.
3. Поріжте цибулю і гриби (у мене заморожені вже були порізані), обсмажте швидко на сковороді, щоб прибрати вологу, доводити до готовності гриби і цибулю не потрібно. Додати сіль, поперчіть за смаком.
4. Покладіть рибку на фольгу, наповніть грибами з цибулею черевце.
5. Робимо з фольги човник, я використовувала два шари щільної фольги, щоб сік рибний не витікав. Зробіть надрізи, вставте часточки лимонні, навколо теж покладіть лимончик. Надішліть в гарячу духовку (200 градусів) з 20-30 хвилин, в залежності від розміру риби.
6. Дістаньте рибку, посипте тертим сиром, поверніть в духовку ще на 20-30 хвилин.
7. Різдвяний фарширований короп готовий! Перекладіть на блюдо, прикрасьте і подайте.
8. Смачного!
9. З Різдвом!