Рецепт Різдвяний фарширований короп фото

Різдвяний фарширований короп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані

На Різдво одним з основних страв є фарширований короп. Його ставлять в центрі святкового столу. Коли рибу ділять, голова достаeтся господареві будинку, чим підтверджується його верховенство!

Хочу запропонувати вам приготувати запеченого коропа в духовці з грибами та цибулею, лимоном, спеціями. Все виходить не клопітно і смачно! Якщо грибочки у вас свіжі, то їх потрібно помити, очистити від плівок, порізати. Якщо заморожені, то вони вже готові, потрібно просто відправити у сковорідку і обсмажити до випарене вологи. Потім наповніть черевце начинкою, перекладіть рибку на фольгу, зробіть "човник", щоб сік рибний не потік, покладіть лимонні дольки навколо, в надрізи. Запікайте! хай щастить!

  • Короп - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Печериці великі - 5-6 штук
  • Сир твердий - 50-60 грам
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Спеції для риби - За смаком
різдвяний фарширований короп - фото крок 1
1. Рибку насамперед потрібно випатрати, збити луску, всередині гарненько вимити і видалити зябра.
різдвяний фарширований короп - фото крок 2
2. Карпа полийте соком половинки лимона, натріть сіллю, перцем, спеціями для риби. Через хвилин 10 змастіть майонезом, залиште маринуватися на 40 хвилин.
різдвяний фарширований короп - фото крок 3
3. Поріжте цибулю і гриби (у мене заморожені вже були порізані), обсмажте швидко на сковороді, щоб прибрати вологу, доводити до готовності гриби і цибулю не потрібно. Додати сіль, поперчіть за смаком.
різдвяний фарширований короп - фото крок 4
4. Покладіть рибку на фольгу, наповніть грибами з цибулею черевце.
різдвяний фарширований короп - фото крок 5
5. Робимо з фольги човник, я використовувала два шари щільної фольги, щоб сік рибний не витікав. Зробіть надрізи, вставте часточки лимонні, навколо теж покладіть лимончик. Надішліть в гарячу духовку (200 градусів) з 20-30 хвилин, в залежності від розміру риби.
різдвяний фарширований короп - фото крок 6
6. Дістаньте рибку, посипте тертим сиром, поверніть в духовку ще на 20-30 хвилин.
різдвяний фарширований короп - фото крок 7
7. Різдвяний фарширований короп готовий! Перекладіть на блюдо, прикрасьте і подайте.
різдвяний фарширований короп - фото крок 8
8. Смачного!
різдвяний фарширований короп - фото крок 9
9. З Різдвом!

Схожі рецепти