Рецепт Короп, фарширований в духовці фото

Короп, фарширований в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Риба, приготована на вечерю, порадує всю родину. Адже це смачна і корисна їжа. Короп, фарширований грибами, виходить дуже смачним. А запечений в сметані - ще й дуже ніжним.

Опис приготування:

Короп може порадувати вас своїм ніжним смаком. Єдине його незручність, це безліч дрібних кісточок. Але якщо на рибі зробити надрізи і зверху посолити її, можна позбутися цього недоліку. Сіль і висока температурі розчинять дрібні кісточки.

  • Короп - 1 штука(1, 5-2 кг)
  • Лимон - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Печериці - 500 грам
  • Крем - За смаком
  • Спеції для риби, сіль - За смаком
короп, фарширований в духовці - фото крок 1
1. Карпа почистити, видалити нутрощі і добре промити. Вичавити з лимона сік і натерти коропа соком зовні і всередині. Також намазати рибу сіллю, перцем і спеціями для риби. Нехай полежить і промаринуется.
короп, фарширований в духовці - фото крок 2
2. Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на тертці. Гриби дрібно подрібнити. Розжарити в сковороді олію і обсмажити цибулю. Додати моркву. Коли морква стане м'якою, покласти гриби. На середньому вогні смажити до напівготовності грибів.
короп, фарширований в духовці - фото крок 3
3. Усередині змастити коропа сметаною і щільно наповнити фаршем. Зашийте черево риби нитками. Можна, можливо, звичайно, зачепити черево зубочистками, це швидше. Але, боюся, при цьому може витекти весь сік. На спині риби зробіть глибокі надрізи. Густо змастіть рибу сметаною і покладіть на деко. Лимон наріжте тонкими скибочками і вкладіть в надрізи.
короп, фарширований в духовці - фото крок 4
4. Короп запікатиметься в духовці приблизно однієї години. Духовку краще розігріти заздалегідь до 180 градусів. Під час запікання діставайте рибу два рази і змащуйте її сметаною.
Найкраще подати рибу зі свіжими овочами. Красиво і смачно.

Схожі рецепти