Короп, фарширований в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Риба, приготована на вечерю, порадує всю родину. Адже це смачна і корисна їжа. Короп, фарширований грибами, виходить дуже смачним. А запечений в сметані - ще й дуже ніжним.
Короп може порадувати вас своїм ніжним смаком. Єдине його незручність, це безліч дрібних кісточок. Але якщо на рибі зробити надрізи і зверху посолити її, можна позбутися цього недоліку. Сіль і висока температурі розчинять дрібні кісточки.
- Короп - 1 штука(1, 5-2 кг)
- Лимон - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Печериці - 500 грам
- Крем - За смаком
- Спеції для риби, сіль - За смаком
1. Карпа почистити, видалити нутрощі і добре промити. Вичавити з лимона сік і натерти коропа соком зовні і всередині. Також намазати рибу сіллю, перцем і спеціями для риби. Нехай полежить і промаринуется.
2. Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на тертці. Гриби дрібно подрібнити. Розжарити в сковороді олію і обсмажити цибулю. Додати моркву. Коли морква стане м'якою, покласти гриби. На середньому вогні смажити до напівготовності грибів.
3. Усередині змастити коропа сметаною і щільно наповнити фаршем. Зашийте черево риби нитками. Можна, можливо, звичайно, зачепити черево зубочистками, це швидше. Але, боюся, при цьому може витекти весь сік. На спині риби зробіть глибокі надрізи. Густо змастіть рибу сметаною і покладіть на деко. Лимон наріжте тонкими скибочками і вкладіть в надрізи.
4. Короп запікатиметься в духовці приблизно однієї години. Духовку краще розігріти заздалегідь до 180 градусів. Під час запікання діставайте рибу два рази і змащуйте її сметаною.
Найкраще подати рибу зі свіжими овочами. Красиво і смачно.
Найкраще подати рибу зі свіжими овочами. Красиво і смачно.