Копчений короп
(покроковий рецепт з фото)
Рибка золотиста прям з казки! По простому рецептом копченого коропа ви зможете насолодитися нею і вдома!
Повернулися з риболовлі з уловом? Що ж можна приготувати з риби? Якщо вам приїлися стандартні страви, які можна і так завжди приготувати, тоді пропоную коптити рибу. До того ж, яку коптити що не свіжу, прям з річки! Для приготування копченого коропа ми беремо цілі тушки. Дивимося рецепт з фото.
- Короп - 2-3 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- Яблука - 2 штуки
Рибку промийте, обсушити, попатраєте. Можна коропа надрізати, а можна немає. Я і так, і так зробила.
Тушки потрібно Просолов як слід, додати спецій. Залишити настоюватися на години 2 мінімум. Тушки викладаємо на решітки. Можна ще додати яблук. Закриваємо коптильні, ставимо на середній вогонь хвилин на 40.
Знімаємо з вогню, після закінчення коптенія. Час залежить від розміру риби, але найчастіше коптимо до години.
Даємо охолонути і можна подавати копченого коропа.
Смачного!
Смачного!