Конвертики з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий багатьма з дитинства смак - конвертики з варенням. Готуються вони з листкового тіста з додаванням повидла. Подивіться в моєму рецепті, як приготувати конвертики з варенням у себе вдома.
Такі конвертики з варенням пекла в моєму дитинстві не тільки мама, їх ще продавали в шкільному буфеті. Якщо під рукою є готове листкове тісто, то приготувати їх можна всього за півгодини. Крім цього, такі конвертики з варенням можна готувати і з дріжджового тіста. Варіантів приготування дуже багато, потрібно тільки підключити фантазію. Смачного!
- Листкове тісто - 500 грам
- Povidlo - 300 грам
- Цукрова пудра - За смаком (для присипки)
1. Якщо у вас під рукою є листкове тісто, то приготувати конвертики з варенням простіше простого. Розкачуємо тісто і ділимо його на квадрати бажаного розміру.
2. В середину кожного квадрата викладаємо начинку: повидло або варення. Якщо ж Ви берете, наприклад, вишневе варення або абрикосове, додайте зверху крохмаль. Під час запікання крохмаль зробить рідке варення густим (желеподібним), і воно не буде витікати.
3. Скріплюємо куточки тесту в центрі.
4. Я зазвичай змащую готові конверти яєчним жовтком і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
5. Даємо їм охолонути і посипаємо цукровою пудрою.