Рецепт Консервування кабачків фото

Консервування кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шматочок літа в банку! Спробуйте ці смачні кабачки, а як приготувати таку закуску в домашніх умовах я вам зараз розповім! Виходить відмінна святкова закуска!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт консервування кабачків. Дуже мені подобається використовувати тут зелень в великих кількостях - вона надає закусці особливий, свіжий, річний і апетитний зовнішній вигляд. Рекомендую спробувати!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Оцет 9% - 65 мілілітрів
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець - 0.5 Ст. Ложки
  • Кмин - 1/4 Ст. Ложки
  • Зелень - 1 пучок
  • Часник - 5 зубчиків
консервування кабачків - фото крок 1
1. Кабачки і зелень помиємо, обсушити і подрібнити. Додамо перетертий часник і перемішати.
консервування кабачків - фото крок 2
2. Окремо приготуємо маринад - змішаємо оцет, олія, цукор, сіль, перець, кмин і гірчичний порошок до однорідності. Заливаємо цією сумішшю овочі.
консервування кабачків - фото крок 3
3. Перемішаємо, зверху прикриємо харчовою плівкою. Нехай маринується шість годин. За цей час ви якраз підготуєте кришки і банки до закочування.
консервування кабачків - фото крок 4
4. А тепер заповнюємо баночки, заливаємо соком, що виділився. На низькому вогні стерилізуємо від моменту закипання 0, 5-літрові банки приблизно 20 хвилин, літрові приблизно 25-30 хвилин.
консервування кабачків - фото крок 5
5. Закочує банки кришками і до наступного дня нехай банки стоять в перевернутому вигляді. Потім перемістимо в прохолодне темне місце до зими.
консервування кабачків - фото крок 6
6. Ось як буде виглядати цей салат в готовому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти