Консервування кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Шматочок літа в банку! Спробуйте ці смачні кабачки, а як приготувати таку закуску в домашніх умовах я вам зараз розповім! Виходить відмінна святкова закуска!
До вашої уваги - простий рецепт консервування кабачків. Дуже мені подобається використовувати тут зелень в великих кількостях - вона надає закусці особливий, свіжий, річний і апетитний зовнішній вигляд. Рекомендую спробувати!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цукор - 1/4 склянки
- Оцет 9% - 65 мілілітрів
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець - 0.5 Ст. Ложки
- Кмин - 1/4 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 5 зубчиків
1. Кабачки і зелень помиємо, обсушити і подрібнити. Додамо перетертий часник і перемішати.
2. Окремо приготуємо маринад - змішаємо оцет, олія, цукор, сіль, перець, кмин і гірчичний порошок до однорідності. Заливаємо цією сумішшю овочі.
3. Перемішаємо, зверху прикриємо харчовою плівкою. Нехай маринується шість годин. За цей час ви якраз підготуєте кришки і банки до закочування.
4. А тепер заповнюємо баночки, заливаємо соком, що виділився. На низькому вогні стерилізуємо від моменту закипання 0, 5-літрові банки приблизно 20 хвилин, літрові приблизно 25-30 хвилин.
5. Закочує банки кришками і до наступного дня нехай банки стоять в перевернутому вигляді. Потім перемістимо в прохолодне темне місце до зими.
6. Ось як буде виглядати цей салат в готовому вигляді. Смачного!