Консервовані смажені лисички
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва припаде до смаку тим, хто обожнює смажені гриби, а зокрема - Лісіцкі. Але ми підемо ще далі, адже смак улюблених грибів можна зберегти, законсервувавши їх на зиму або просто на потім!
Це простий рецепт приготування консервованих смажених лисичок. Готується все гранично просто, гриби промиваємо і очищаємо від сміття, потім варимо в підсоленій воді 15 хвилин. Після варіння обсмажуємо лисички на сковороді з додаванням цибулі, солі, перцю і вершкового масла. Залишилося тільки закрити і остудити консервацію, зберігати в холодильнику. Хай щастить!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Лисички ретельно промийте під холодною водою, очистіть їх від лісового сміття і плівок. Потім відваріть в підсоленій воді 15 хвилин, в воду можна кинути половинку ріпчастої цибулі і кілька горошин перцю.
Розігрійте на сковороді вершкове масло, обсмажте в ньому грибочки, коли сік з грибів почне випаруються - додайте нарізану кільцями цибулю, смажте до м'якості. Додайте ще вершкового масла, перець і сіль за смаком.
Розкладіть лисички з цибулею в стерилізовані банки, зверху влийте масло зі сковорідки. Закрийте кришками і дайте банкам охолонути. Консервацію зберігайте в холодильнику. Смачного!