Рецепт Консерви з свинини в духовці фото

Консерви з свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Скажу вам чесно, готувати тушонку зі свинини самостійно - це чудова ідея, адже своя тушонка завжди виходить смачною, зберігається вона довго, а при необхідності її можна просто розігріти.

Опис приготування:

Я думаю, практично всі вже й забули, який смак повинен бути у справжньої тушонки, адже то, що продається зараз в магазинах і м'ясом то назвати досить важко. Однак не тільки в магазині можна придбати цей м'ясний продукт, адже зробити тушонку зі свинини в духовці в домашніх умовах теж можна, причому сам процес приготування не такий вже і складний. Ну а про то, як використовувати таке мяско в побуті і що з нього приготувати, мабуть, і розповідати не варто, будь-який знає, що продукт цей вельми корисний і зручний. Ви можете додати його в будь-яку страву, а також захопити з собою баночку м'яса на дачу або на риболовлю, там ця смакота буде незамінна. Тому обов'язково візьміть рецепт приготування тушкованого м'яса з свинини в духовці на озброєння, думаю, в господарстві він вам не раз стане в нагоді.

  • Свиняча лопатка - 3 кілограма (інгредієнти на 12 півлітрових банок )
  • Свинячий окіст - 2 кілограма
  • Svinaя Паша - 1 кілограм
  • Перець чорний горошком - 60 штук
  • Лавровий лист - 12 штук
  • Перець запашний горошком - 12 штук
  • Сіль кам'яна - 6 Ст. Ложок (по ложці на кілограм м'яса)
  • Перець чорний мелений - За смаком
консерви з свинини в духовці - фото крок 1
Отже, для початку ми гарненько промиваємо свинину під проточною водою і насухо витираємо її паперовими серветками.
консерви з свинини в духовці - фото крок 2
Зрізаємо з м'яса шкурку (якщо є) і ріжемо свинину на досить великі шматки в 6-7 см шириною. Викладаємо їх у глибокий посуд, додаємо сіль і мелений перець за смаком.
консерви з свинини в духовці - фото крок 3
Дуже ретельно все перемішуємо, щоб кожен шматочок отримав свою порцію солі і перцю, накриваємо тару кришкою і залишаємо свинину на годинку маринуватися.
консерви з свинини в духовці - фото крок 4
Поки м'ясо маринується, ми беремо 12 баночок і стерилізуємо їх разом з кришками. На дно кожної банки кладемо по одному лавровому листочку, 5 горошин чорного перцю і горошину запашного, закриваємо банки кришками.
консерви з свинини в духовці - фото крок 5
Коли м'ясо промаринуется, починаємо розкладати його по банкам, чергуючи жирні шматки з нежирними, зверху кладемо жирненькие шматочок Пашина. Тепер закручуємо банки кришками, але не дуже щільно.
консерви з свинини в духовці - фото крок 6
Дістаємо з духовки деко і висипаємо на нього кілограм солі, рівномірно її розподіляємо.
консерви з свинини в духовці - фото крок 7
Виставляємо банки з м'ясом на деко так, щоб вони стояли саме на солі і не стикалися із залізною поверхнею листа.
консерви з свинини в духовці - фото крок 8
Відправляємо деко з банками на самий нижній ярус духовки (холодної) і включаємо температура 200 градусів. Коли жир почне танути і з'явиться сік, зменшуємо температуру до 140 градусів і готуємо м'ясо протягом 4 годин, після того як сік в банках закипить.
консерви з свинини в духовці - фото крок 9
Після закінчення чотирьох годин вимикаємо духовку і чекаємо, поки рідина в баках перестане кипіти. Потім акуратно витягаємо банки з духовки і щільно закручуємо їх кришками, виставляємо на рушник, застелене серветками.
консерви з свинини в духовці - фото крок 10
Укутуємо наші баночки в теплу ковдру або рушник і залишати на день остигати.
консерви з свинини в духовці - фото крок 11
Після чого переносимо банки на зберігання в прохолодне темне приміщення.
консерви з свинини в духовці - фото крок 12
Зберігається таке мяско протягом одного року, при необхідності його можна розігріти, а в якості закуски краще використовувати холодним. Смачного!

Схожі рецепти