Рецепт Консерви з кабачків фото

Консерви з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви любите робити заготовки на зиму, тоді цей простий рецепт консервів з кабачків обов'язково буде вам до смаку. Пікантні, ароматні і дуже смачні.

Опис приготування:

1. Для початку потрібно зайнятися овочами. Вимийте їх як слід і обсушити трохи. Наріжте середніми кубиками.

2. Підготуйте баночки (приблизно 3 маленькі або 1 велику), простерилизуйте їх разом з кришками.

3. Викладіть на дно спеції. В даному випадку в рецепт приготування консервів з кабачків використовується запашний перець і гвоздика, однак ви можете взяти що-небудь на свій смак.

4. Розкладіть по банкам кабачки, наповнивши до самого верху.

5. Для приготування маринаду з'єднайте в невеликій мисці сіль, цукор і оцет. Влийте воду і додайте гострий соус. Можна використовувати кетчуп чилі, наприклад. Надішліть каструльку на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор і сіль добре розчинилися.

6. Киплячий маринад залийте в банки.

7. Консерви з кабачків в домашніх умовах обов'язково потрібно простерилізувати. Для цього поставте баночки, прикривши кришками, в каструлю з водою, доведіть до кипіння і проваріть близько 15-20 хвилин на середньому вогні.

8. Тепер можна закатати кришки і укутати банки, перевернув вверх дном.

Ось такий цікавий варіант, як зробити консерви з кабачків. Заготівля на зиму готова!


  • Кабачки - 1 кілограм
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Гострий кетчуп або томатний соус - 3 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 6 штук
  • Гвоздика - 6 штук
  • Цукор - 2.5 Ст. Ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
1. Для початку потрібно зайнятися овочами. Вимийте їх як слід і обсушити трохи. Наріжте середніми кубиками.

2. Підготуйте баночки (приблизно 3 маленькі або 1 велику), простерилизуйте їх разом з кришками.

3. Викладіть на дно спеції. В даному випадку в рецепт приготування консервів з кабачків використовується запашний перець і гвоздика, однак ви можете взяти що-небудь на свій смак.

4. Розкладіть по банкам кабачки, наповнивши до самого верху.

5. Для приготування маринаду з'єднайте в невеликій мисці сіль, цукор і оцет. Влийте воду і додайте гострий соус. Можна використовувати кетчуп чилі, наприклад. Надішліть каструльку на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор і сіль добре розчинилися.

6. Киплячий маринад залийте в банки.

7. Консерви з кабачків в домашніх умовах обов'язково потрібно простерилізувати. Для цього поставте баночки, прикривши кришками, в каструлю з водою, доведіть до кипіння і проваріть близько 15-20 хвилин на середньому вогні.

8. Тепер можна закатати кришки і укутати банки, перевернув вверх дном.

Ось такий цікавий варіант, як зробити консерви з кабачків. Заготівля на зиму готова!

Схожі рецепти