Консерви з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите робити заготовки на зиму, тоді цей простий рецепт консервів з кабачків обов'язково буде вам до смаку. Пікантні, ароматні і дуже смачні.
1. Для початку потрібно зайнятися овочами. Вимийте їх як слід і обсушити трохи. Наріжте середніми кубиками.
2. Підготуйте баночки (приблизно 3 маленькі або 1 велику), простерилизуйте їх разом з кришками.
3. Викладіть на дно спеції. В даному випадку в рецепт приготування консервів з кабачків використовується запашний перець і гвоздика, однак ви можете взяти що-небудь на свій смак.
4. Розкладіть по банкам кабачки, наповнивши до самого верху.
5. Для приготування маринаду з'єднайте в невеликій мисці сіль, цукор і оцет. Влийте воду і додайте гострий соус. Можна використовувати кетчуп чилі, наприклад. Надішліть каструльку на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор і сіль добре розчинилися.
6. Киплячий маринад залийте в банки.
7. Консерви з кабачків в домашніх умовах обов'язково потрібно простерилізувати. Для цього поставте баночки, прикривши кришками, в каструлю з водою, доведіть до кипіння і проваріть близько 15-20 хвилин на середньому вогні.
8. Тепер можна закатати кришки і укутати банки, перевернув вверх дном.
Ось такий цікавий варіант, як зробити консерви з кабачків. Заготівля на зиму готова!
- Кабачки - 1 кілограм
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Гострий кетчуп або томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Перець горошком - 6 штук
- Гвоздика - 6 штук
- Цукор - 2.5 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
2. Підготуйте баночки (приблизно 3 маленькі або 1 велику), простерилизуйте їх разом з кришками.
3. Викладіть на дно спеції. В даному випадку в рецепт приготування консервів з кабачків використовується запашний перець і гвоздика, однак ви можете взяти що-небудь на свій смак.
4. Розкладіть по банкам кабачки, наповнивши до самого верху.
5. Для приготування маринаду з'єднайте в невеликій мисці сіль, цукор і оцет. Влийте воду і додайте гострий соус. Можна використовувати кетчуп чилі, наприклад. Надішліть каструльку на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор і сіль добре розчинилися.
6. Киплячий маринад залийте в банки.
7. Консерви з кабачків в домашніх умовах обов'язково потрібно простерилізувати. Для цього поставте баночки, прикривши кришками, в каструлю з водою, доведіть до кипіння і проваріть близько 15-20 хвилин на середньому вогні.
8. Тепер можна закатати кришки і укутати банки, перевернув вверх дном.
Ось такий цікавий варіант, як зробити консерви з кабачків. Заготівля на зиму готова!