Консерви з річкової риби
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся коханої заготівлею мого тата - рецептом консервів з річкової риби! Виходить цікаве закусочноестраву, яке можна їсти просто так, а можна додавати його в салати або в суп!
Всі любителі риби (особливо - річковий) оцінять цей рецепт приготування консервів з річкової риби гідно! Виходить проста в приготуванні і дуже смачна заготівля. Особисто я, коли перший раз спробувала таку рибку у мами в гостях, не повірила, що це тато зловив рибу, а мама придумала, як її законсервувати! смачно!
- Корюшка - 1 кілограм
- Лавровий лист - 1 штука (пропорції всюди вказані на банку 0.7 літрів)
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 1 штука
- Оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (можна і менше, і більше)
- Масло рослинне - 400 мілілітрів
1. Рибу ретельно помиємо, очистимо від великих кісток, луски, неїстівних частин і дрібних частинок сміття. Нарізаємо порційними шматками.
2. У чисті банки складаємо весь зазначений вище набір спецій, додамо оцет. Далі починаємо викладати рибу, щоб вона зайняла 2/3 банки.
3. Далі заливаємо маслом кожну банку так, щоб воно якраз було врівень з рибою. Якщо банку 0.7 L - тоді 400 мл. Масла буде в самий раз. Місце, що залишилося заповнюємо водою, але вона не повинна доходити на два пальця до країв банки.
4. Далі обертаємо краю банки фольгою, виставляємо на деко. Ставимо в холодну духовку, чекаємо, поки духовка розжариться, а вода закипить, і зменшимо вогонь до 150 градусів. Чекаємо півтори години.
5. До цього моменту риба повинна бути вже готової, але я готую ще 20 хвилин, щоб була м'якше. Далі банки дістаємо, трохи охолоджуємо (при кімнатній температурі) і тільки потім закручуємо стерильними кришками на зиму. А взимку дістаємо - і подаємо!