Конина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную традиційне татарське блюдо - конина в духовці! вельми оригінальне, дуже апетитне і смачне блюдо, аж слинка тече! Мотайте на вус рецепт приготування конини в духовці.
Страви з конини широко поширені в Азії, її там готувати вміють, люблять, і рецептів багато існує. Цей варіант татарської запеченої конини мені припав до душі: м'ясо виходить напрочуд соковитим, НЕ сухим, та й картопелька добре поєднується з ним. Для приготування конини в духовці нам знадобиться горщик жароміцний для запікання.
- Конні - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Масло рослинне - За смаком
- Бульйон або вода - 1, 5 склянки
- Спеції - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
Конину помийте, ображати надто жирні шматки, якщо такі є. Поріжте м'ясо на довгасті смужки.
У невеликій кількості масла рослинного обсмажте конину на сковороді до напівготовності, за кольором повинна вийде, як на фото.
Поки м'ясо обсмажується, картоплю почистіть і поріжте тонкими пластинами.
Потім обсмажене м'ясо викладіть в підготовлений керамічний горщик, в якому ми і будемо запікати конину.
Потім обсмажене м'ясо викладіть в підготовлений керамічний горщик, в якому ми і будемо запікати конину.
Зверху викладіть картоплю скибочками, додайте спеції за смаком і лавровий лист, залийте бульйоном або водою (не гарячою, а теплою) так, щоб та лише злегка покривала картоплю.
Надішліть в холодну духовку, кришкою не закривайте його горщик. Поставте температуру 200 градусів - і нехай нагрівається. Через годину закипить, продовжуйте запікати конину ще годину.
А поки поріжте цибулю півкільцями і обсмажте в тій же сковороді, що і конину, до золотистого кольору.
Картопля и конина запеклись, можете діставати.
А поки поріжте цибулю півкільцями і обсмажте в тій же сковороді, що і конину, до золотистого кольору.
Картопля и конина запеклись, можете діставати.
Акуратно дістаньте картоплю, НЕ розламавши, викладіть її на блюдо. Бульйон, що утворився, Налийте в бульбашках.
А м'ясо поріжте дрібно, прям на один укус щоб було.
Викладіть поверх картоплі.
І обсмажену цибулю по краях розкладіть.
Подавати готову конину в духовці можете з бульйоном і традиційними татарськими булочками.
Смачного!