Конина тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
У багатьох країнах конина вважається делікатесом. Крім того, це м'ясо потрібно вміти правильно приготувати, щоб воно повністю розкрило свій неповторний і оригінальний смак.
Опис приготування:
Любіть незвичайні страви? Набридли звичні інгредієнти? тоді дізнайтеся, як приготувати конину тушковану. Таким блюдом ви точно зможете здивувати своїх гостей. Звичайно, м'ясо конини не найчастіше на прилавках магазинів, але рецепт в запасі мати не завадить.
- Конні - 800 грам
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Хрін тертий - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, спеції - За смаком
М'якоть конини вимийте і висушіть. Наріжте тонкими смужками. В окремому посуді змішайте рубаний часник, аджику, сіль, спеції. Натріть цією сумішшю м'ясо і залиште його маринуватися в прохолодному місці півгодини.
Ріпчасту цибулю, морквину і болгарський перець вимийте і очистіть від шкірки і насіння. Наріжте шматками середнього розміру і обсмажте до появи невеликої золотистої скоринки на сухій сковороді.
На сковорідку налийте рослинне масло, обсмажте на сильному вогні конину до золотистого кольору і скоринки. Потім влийте до м'яса склянку бульйону. Якщо бульйону немає, підійде і звичайна вода, яку слід попередньо закип'ятити. Гасіть м'ясо під закритою кришкою півтори години.
За п'ятнадцять хвилин до готовності страви покладіть до м'яса обсмажені овочі, цукровий пісок і тертий хрін. Влийте томатний сік. Гасіть без кришки, поки рідина практично не випарується.
У самому кінці приготування додайте в блюдо дрібно посічену зелень. Підійдуть петрушка, кріп, Braai, Зелена цибуля. Подавайте м'ясо з запеченою картоплею чи будь-яким іншим гарніром.