Конина тушкована
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох країнах конина вважається делікатесом. Крім того, це м'ясо потрібно вміти правильно приготувати, щоб воно повністю розкрило свій неповторний і оригінальний смак.
Любіть незвичайні страви? Набридли звичні інгредієнти? тоді дізнайтеся, як приготувати конину тушковану. Таким блюдом ви точно зможете здивувати своїх гостей. Звичайно, м'ясо конини не найчастіше на прилавках магазинів, але рецепт в запасі мати не завадить.
- Конні - 800 грам
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Хрін тертий - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, спеції - За смаком
М'якоть конини вимийте і висушіть. Наріжте тонкими смужками. В окремому посуді змішайте рубаний часник, аджику, сіль, спеції. Натріть цією сумішшю м'ясо і залиште його маринуватися в прохолодному місці півгодини.
Ріпчасту цибулю, морквину і болгарський перець вимийте і очистіть від шкірки і насіння. Наріжте шматками середнього розміру і обсмажте до появи невеликої золотистої скоринки на сухій сковороді.
На сковорідку налийте рослинне масло, обсмажте на сильному вогні конину до золотистого кольору і скоринки. Потім влийте до м'яса склянку бульйону. Якщо бульйону немає, підійде і звичайна вода, яку слід попередньо закип'ятити. Гасіть м'ясо під закритою кришкою півтори години.
За п'ятнадцять хвилин до готовності страви покладіть до м'яса обсмажені овочі, цукровий пісок і тертий хрін. Влийте томатний сік. Гасіть без кришки, поки рідина практично не випарується.
У самому кінці приготування додайте в блюдо дрібно посічену зелень. Підійдуть петрушка, кріп, Braai, Зелена цибуля. Подавайте м'ясо з запеченою картоплею чи будь-яким іншим гарніром.