Компот з черноплодки з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині напевно в запасі є рецепт заготовки смачного компоту на зиму. Пропонуємо ще один відмінний рецепт, який розповість, як приготувати компот з черноплодки з яблуками на зиму.
Смак напою виходить в міру солодким завдяки яблукам. Якщо ви любите послаще, можна додати більше цукру. Готується дуже просто і вимагає мінімального набору продуктів. У вашій родині він не застоїться в коморі. Ягідки з компоту можна їсти і не викидати, адже вони не стають водянистими. Рекомендуємо закочувати невеликими банками, щоб відкрити і відразу випити. Для приготування потрібні: яблука, чорноплідна горобина, цукор.
1. Для компоту відбираємо тільки хороші плоди (червиві і побиті не використовуємо). Промиваємо яблука і черноплодки під холодною водою. Яблука нарізаємо часточками, горобину відокремлюємо від гілочки.
2. Стерилізуємо підготовлені банки в духовці або іншим зручним способом. Укладаємо в них яблука і чорноплідна горобина.
3. Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду і додаємо цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо хвилин десять-п'ятнадцять. Це потрібно щоб сироп трохи Уваров.
4. Киплячим сиропом заливаємо фрукти в банку. В окремій каструлі нагріваємо воду, але не доводимо до кипіння (приблизно вісімдесят градусів), ставимо в неї закриті банки з сиропом і фруктами на десять хвилин. Після закінчення часу виймаємо банки і закочує, перевертаємо їх і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Компот готовий, після охолодження його можна прибирати в комору.
- Яблука - 3 кілограма
- Чорноплідна горобина - 1 кілограм
- Цукор - 0, 7 кілограма
- Вода - 2 L
1. Для компоту відбираємо тільки хороші плоди (червиві і побиті не використовуємо). Промиваємо яблука і черноплодки під холодною водою. Яблука нарізаємо часточками, горобину відокремлюємо від гілочки.
2. Стерилізуємо підготовлені банки в духовці або іншим зручним способом. Укладаємо в них яблука і чорноплідна горобина.
3. Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду і додаємо цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо хвилин десять-п'ятнадцять. Це потрібно щоб сироп трохи Уваров.
4. Киплячим сиропом заливаємо фрукти в банку. В окремій каструлі нагріваємо воду, але не доводимо до кипіння (приблизно вісімдесят градусів), ставимо в неї закриті банки з сиропом і фруктами на десять хвилин. Після закінчення часу виймаємо банки і закочує, перевертаємо їх і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Компот готовий, після охолодження його можна прибирати в комору.